Just Peace Movie Night

Zet de aankomende filmavonden in je agenda!

Donderdag 19 September 2024
Just Peace Movie Night: Climate Justice at the Peace Palace 

Zaterdag 21 September 2024 
Filmhuis x Just Peace: The Mind Game 

    Just Peace Movie Night is een programma dat het bredere publiek in Den Haag wil betrekken bij belangrijke gesprekken rondom vrede en recht via film en storytelling.

    De kracht van film en storytelling wordt benut om complexe kwesties te humaniseren en te illustreren. Het afgelopen jaar hebben we al 8 Just Peace Movie Nights georganiseerd. Met deze terugkerende filmvoorstellingen creëren we ruimte voor dialoog over onderwerpen die relevant zijn voor de Haagse vrede en recht gemeenschap.  

    Waar gingen de films tot nu toe over?
    De onderwerpen die de films bespreken variëren van lhbti+ rechten, klimaatproblematiek, impact van oorlog op onderwijs, genocide, economische wanhoop en meer. Voorheen hebben we o.a. War on Education, Behind the Numbers, Aurora's Sunshine, Blue Carbon, A Small Act, On the Fringe, Mother of All Lies en The Elephant Whisperers vertoond.

    Organisaties als Hivos, Human Rights in the Picture, Stichting Queer Mind Eurojust, Euroclio en Resilient Foundation hebben al met Just Peace een filmavond georganiseerd. 

    Ben jij een filmmaker, een organisatie en/of een filmhuis en heb je interesse in het organiseren van een Just Peace Movie Night? Kom met ons in contact via justpeace@humanityhub.net!

    Panel

    De filmvertoning wordt altijd vervolgd met een panelgesprek, waarin filmmakers, experts en het publiek in gesprek gaan.

    Wist u dat...
    film de kracht heeft om de manier waarop we over onszelf en onze cultuur denken te veranderen.