Just Peace Movie Night - War on Education

  • Datum: 17 juli 17:30
  • Locatie: The Hague Humanity Hub

Kom naar de volgende editie van Just Peace Movie Nights! Voor deze editie werken we samen met Euroclio (European Association of History Educators) om de film "War on Education" te vertonen. We zullen ons verdiepen in de impact van oorlog (met name in de Oekraïne) op het geschiedenisonderwijs en daarmee op de toegankelijkheid van goed en genuanceerd onderwijs.

Over "War on Education"

De vertoning van de documentaire "War on Education" valt onder de grotere campagne om bewustzijn te creëren en na te denken over de impact van de Russische invasie op grote schaal in Oekraïne.

De makers benadrukken dat, "terwijl de media vaak de nadruk leggen op het zichtbare - Russische aanvallen op Oekraïense steden en het nieuws uit de frontlinie, één cruciaal aspect grotendeels over het hoofd wordt gezien: de impact van de oorlog op het onderwijs." Bedenker Stefano di Pietro, "werd geïnspireerd om "War on Education" te maken nadat hij "Books not Bombs" had gemaakt, een korte film die in 2022 werd gemaakt met als doel fondsen te werven die nodig waren om het schoolboek "Ukraine and the World" te drukken, toen de drukkerijbudgetten van Oekraïne naar de oorlogsinspanningen gingen."

In de documentaire spelen de auteurs van de tekstboeken Ukraine and the World, Iryna Kostyuk en Maryna Kaftan, een rol. Zij organiseerden interviews, legden contacten met beleidsmakers en hielpen "bij het vinden en wissen van archiefmateriaal". Stefano Di Pietro benadrukt dat "Toen ik tijdens de oorlog met veel verbazingwekkende Oekraïners sprak, realiseerde ik me dat er een veel groter verhaal te vertellen was, een verhaal dat verband houdt met universele en tijdloze waarden waar ik veel om geef en die ik altijd probeer over te brengen in mijn films."

Bovendien bevat de documentaire inzichtelijke interviews met prominenten van internationale NGO's, overheidsinstanties, journalisten en onderwijzers, "War on Education" gaat diep in op deze kwestie. De minister van Onderwijs en Wetenschap van Oekraïne, evenals Emmanuelle Abrioux, hoofd Onderwijs bij UNICEF Oekraïne, en andere opmerkelijke figuren op dit gebied, delen hun waardevolle perspectieven en mogelijke oplossingen voor het probleem.

Programma


De deuren gaan open om 17:30 uur. Drankjes zijn verkrijgbaar in het café. De filmvertoning begint om 18:00 uur. De film wordt gevolgd door een paneldiscussie en Q&A. Na de formele programmering nodigen we de aanwezigen van harte uit om te blijven voor wat informeel netwerken en een drankje.

J
ust Peace Movie Nights zijn filmvertoningen en discussies over belangrijke en actuele onderwerpen in de wereld van vrede en gerechtigheid.

In ons panel zitten Stefano di Pietro, de maker van de film, en Steven Stegers, directeur van Euroclio.

Daarnaast zullen de geweldige medewerkers en deelnemers van de Move4HumanRights Summerschool ons vergezellen.

The Hague Humanity Hub


Fluwelen Burgwal 58
2511 CL, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden