Justice & Peace is een non-profit organisatie in Den Haag, die zich inzet voor het verdedigen en aanmoedigen van respect voor mensenrechten en sociale gerechtigheid, wereldwijd en in Nederland.


Wij hebben een praktische aanpak, die we steeds kunnen aanpassen aan de behoeften van een veranderende wereld. Dankzij onze 50 jaar aan ervaring weten we dat de meest effectieve manier om onze visie en missie te bereiken het steunen van de acties van lokale change makers is. Change makers zijn de grassroots mensen en organisaties die zich wijden aan concrete en positieve verandering in hun omgeving. Of ze nu mensenrechtenverdediger, activist, kunstenaar, blogger, advocaat of beleidsambtenaar zijn, of vrijwilligers, taalleraren, studenten en bedrijfsdirecteuren. Door deze mensen en organisaties samen te brengen en de middelen, bronnen en (internationale) contacten te geven om hun doelen te bereiken, dragen we bij aan het promoten van mensenrechten wereldwijd.

Door onze initiatieven zoals Samen Hier, maar ook onze lobby zetten wij ons actief in voor de veilige toegang van vluchtelingen naar Europa. Daarnaast werken we aan initiatieven om de integratie van nieuwkomers in Nederland te versnellen. Met ons wereldwijde initiatief Shelter City en onze trainingen voor mensenrechtenverdedigers bieden we cruciale ondersteuning aan mensenrechtenverdedigers die gevaar lopen, zodat zij hun werk op de lange termijn veilig en effectief voort kunnen zetten. Door tijdelijke relocatie bieden we hen de mogelijkheid om even een pauze te nemen en we bieden hen toegang tot veiligheidstrainingen en kansen om hun netwerk te vergroten. Naast onze projecten, bevordert Justice and Peace respect voor mensenrechten door het vergroten van het bewustzijn over deze rechten via evenementen, publicaties, petities en educatieve programma’s.