SDG Café: Duurzame steden en gemeenschappen

  • Datum: 26 oktober 15:00 - 17:00
  • Locatie: Atrium Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG)

Beste #SDGCafé vrienden,

Het is met groot enthousiasme dat we jullie uitnodigen voor een inspirerend #SDGCafé over SDG 11: Maak steden en menselijke nederzettingen inclusief, veilig, veerkrachtig en duurzaam.

Dit café, mogelijk gemaakt door het SDG Café, The Hague Humanity Hub en VNG International, brengt ons samen om de uitdagingen en kansen rond duurzame stedelijke ontwikkeling te verkennen. De Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties vormen de leidraad voor ons doel: het realiseren van inclusieve, veilige, veerkrachtige en duurzame steden in 2030.

Waarom is dit belangrijk?

In een wereld waar meer dan de helft van de bevolking in steden leeft en dit aantal blijft groeien, moeten we actie ondernemen. Steden zijn niet alleen het epicentrum van verandering, maar ook van mogelijkheden. Tegelijkertijd brengen snelle stedelijke groei uitdagingen met zich mee, van milieuproblemen tot sociale ongelijkheid. Het is van essentieel belang dat we deze kwesties aanpakken en op zoek gaan naar oplossingen die steden inclusief, duurzaam en veerkrachtig maken.

Wat kun je verwachten?


Tijdens ons café op 26 oktober in het Atrium van het gebouw van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Nassaulaan 12 in Den Haag, zullen we dieper ingaan op deze kwesties en nieuwe perspectieven verkennen. We zullen sprekers hebben van toonaangevende organisaties zoals The Hague Humanity Hub en VNG International, die praten over thema's als toegang tot recht, rechtszekerheid en klimaatverandering in stedelijke gebieden.

Zoals hoort bij een goed café is er volop gelegenheid elkaar te ontmoeten en het gesprek aan te gaan.

Markeer de datum:
26 oktober, om 15.00 uur. We hopen dat jij erbij kunt zijn om je stem toe te voegen aan dit belangrijke gesprek.

Binnenkort sturen we meer informatie over het evenement, inclusief sprekers en programma. Laten we samenwerken om steden over de hele wereld te transformeren en een positieve impact te hebben op de toekomst van onze planeet.

Atrium Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG)


Nassaulaan 12
Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden