Première: 'Kind van het toeslagenschandaal'

  • Datum: 04 april 17:00 - 18:45
  • Locatie: Nieuwspoort

Première filmvertoning: ‘Kind van het toeslagenschandaal’ omlijst door gesprekken.

Van 2005 tot 2019 zijn tussen de 60 en 100 duizend kinderen getroffen door het toeslagenschandaal. Filmmakers Josephine Hanna en Elisabeth van der Ploeg brengen aan de hand van het verhaal van Jaïr van den Essenburg indringend de gevolgen in beeld. Jaïrs moeder werd in 2008 bestempeld als fraudeur. Daarna volgde de nachtmerrie: met deurwaarders, sociaal isolement en een vlucht naar België.

Hanna en Van der Ploeg maakten hun documentaire bij CampusDoc aan de Hogeschool Utrecht. De première van de 30-minuten durende film vindt plaats in aanwezigheid van diverse Kamerleden en wordt omlijst door gesprekken met de makers, Jaïr en zijn moeder. Journalist Jan Kleinnijenhuis (Trouw) vertelt over het ontstaan van het schandaal, dat hij in samenwerking met RTL aan het licht bracht, en Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer deelt haar ervaringen over de reikwijdte van het schandaal en de moeizame hersteloperatie.

Praktische informatie:
Datum: donderdag 4 april
Locatie: Nieuwspoort
Inloop: 17.00 uur
Aanvang: 17.15 uur
Einde: 18.45 uur, na afloop borrel
Alleen gratis toegang met een toegangsticket!

Chef's special: U kunt achteraf een hapje komen eten, bestel daarvoor naast uw gratis zaalticket de Chef's Special a €16,50, dan bent u na de borrel welkom in ons restaurant. (Binnenkort vindt u de Special voor deze avond).

Nieuwspoort


Bezuidenhoutseweg 40
2511 CL, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden