Hoe praten we over vrede en rechtvaardigheid?

Creatieve benaderingen van de ‘Just Peace’ Open Dag


Tijdens de Open Dag van Just Peace Month organiseerde The Hague Humanity Hub in samenwerking met hun leden en andere inspirerende organisaties verschillende interactieve, inspirerende en leuke activiteiten, die voor iedereen toegankelijk waren.

"Geen Oorlog Vredestheater" Groep

De groep "No War Peace Theater" bestaat uit een grote groep architecten, leraren, schrijvers, kunstenaars, ontwerpers en timmerlieden die een inspirerend kunstproject hebben gemaakt ter bevordering van de wereldvrede. Deze groep ontwierp een architectonisch uniek paviljoen dat bedoeld is als openbare ruimte voor vreedzame reflectie en plezier.


Vredesinitiatief voor jongeren: Workshop over conflictoplossing

Het Youth Peace Initiative (YPI) is een organisatie geleid door jongeren die het betrekken van jongeren bij vredes en verzoeningsprocessen bevordert. YPI hield een workshop over de grondbeginselen van het creëren van een "veilige ruimte" voor dialoog. Gedurende de hele dag gingen leden van YPI ook rond om mensen te vragen "Wat betekent vrede voor jou?": https://youthpeaceinitiative.n....

ART WORKS Projecten: Fototentoonstelling

De ART WORKS-projecten maken gebruik van de kracht van fotografie en documentaires om het publiek bewust te maken van en voor te lichten over enkele van de meest voorkomende en ernstige mensenrechtenschendingen. Tijdens de Just Peace Open Day verzorgden de ART WORKS Projects een diavoorstelling van onontkoombare, maar inspirerende foto's van verschillende gemeenschappen die door mensenrechtenschendingen zijn getroffen.

Hogeschool InHolland: Podcast Pop-Up Wheel

De Hogeschool Inholland creëerde een inspirerende Just Peace-thema pop-up podcast door middel van een draaiwiel. Het rad bestond uit vragen en stellingen geïnspireerd door rechtvaardigheid en vrede. De reacties van de deelnemers op de stelling of vraag waarop ze terechtkwamen werden opgenomen en gebundeld in een podcast: https://www.inholland.nl/podca....

Kleuren voor vrede: Tekenworkshop voor kinderen

Colours for Peace is een non-profitorganisatie die internationaal kinderkunst bevordert om de culturele, sociale en economische afstand tussen landen te verkleinen. De deelnemers werden aangemoedigd om tekeningen te maken en konden deze doneren aan het project Color for Peace om te worden tentoongesteld in hun internationale tentoonstelling.

Wilt u meer weten over de Humanity Hub of een van hun gemeenschapsleden? Bezoek www.humanityhub.net

Ga naar justpeacethehague.com/events voor andere evenementen of schrijf je in voor onze nieuwsbrief om een maandelijks overzicht te ontvangen van alle komende Just Peace-gerelateerde evenementen.

Geschreven door: Ryan Geerlings