Film Screening: War and Justice

  • Datum: 24 januari 19:30
  • Locatie: World Forum The Hague 

De THIMUN Foundation organiseert de vertoning van War and Justice. De documentaire volgt Luis Moreno Ocampo, eerste hoofdaanklager van het Internationaal Strafhof van 2003 tot 2012. Filmregisseur Marcus Vetter en voormalig aanklager Luis Moreno Ocampo zullen aanwezig zijn. Na de vertoning kan het publiek vragen stellen aan beide sprekers.

Korte samenvatting: De documentaire War and Justice vertelt de 25-jarige geschiedenis van het Internationaal Strafhof [ICC] in zijn missie om een einde te maken aan de ernstigste misdaden tegen de menselijkheid. De documentaire volgt de eerste hoofdaanklager van het ICC, Luis Moreno Ocampo, in zijn strijd tegen oorlogen in Congo, Libië, Palestina en Oekraïne.

Als de oorlog eenmaal is begonnen, kunnen de daaropvolgende misdaden dan überhaupt worden voorkomen? Of heeft voormalig Neurenberg-aanklager Ben Ferencz gelijk als hij zegt dat de grootste oorlogsmisdaad van allemaal de oorlog zelf is?

Dit evenement wordt georganiseerd als onderdeel van de 56e jaarlijkse sessie van The Hague International Model United Nations. Op THIMUn 2024 worden ongeveer 3000 internationale studenten van 157 scholen van over de hele wereld verwelkomd.

Om je in te schrijven voor het evenement kun je een e-mail sturen naar a.rivaldo@thimun.org voor 18 Januari.

World Forum The Hague 


Churchillplein 10, 2517 JW The Hague
2517 JW The Hague

Toon op kaart

Aanmelden