Unplugged for Peace

 • Datum: 24 september 14:30 - 15:30
 • Locatie: Nationaal Monument Oranjehotel

Kom op 24 september naar het NM Oranjehotel voor een bijzonder evenement dat de magie van muziek en de diepgaande boodschap van vrede samenbrengt.

Unplugged for peace is een klassieke muziekvoorstelling door een ensemble van het Residentie Orkest, georganiseerd in samenwerking met Nationaal Monument Oranjehotel en Just Peace, met een boodschap van hoop, solidariteit, vrede en gerechtigheid.

Terwijl we samenkomen in het Nationaal Monument Oranjehotel, om de Just Peace Open Dag 2023 af te sluiten, nodigen we je uit om je onder te dompelen in een middag vol harmonie, inspiratie en een gezamenlijke beweging naar een betere en vreedzamere wereld. Laat de melodieën je inspireren om actie te ondernemen in je eigen leven, om vrede te bevorderen in je gemeenschap en daarbuiten, en om solidair te zijn met hen die beroofd zijn van hun fundamentele mensenrechten.

Reserveer je gratis ticket op tijd om deze bijzondere muziek performance mee te maken. Of je nu een muziekliefhebber bent, een voorvechter van vrede, of gewoon iemand die de schoonheid van eenheid wil ervaren, dit optreden staat open voor iedereen.

Je bent van harte welkom om het concert en de Just Peace Open Day te combineren met een bezoek aan het Nationaal Monument Oranjehotel. Bezoekers van het concert en de Just Peace Open Dag krijgen €2,50 korting op hun museumticket in het Nationaal Monument Oranjehotel. De korting is alleen geldig op 24 september 2023. 

Over de organisaties:

Symphony 2030 is de maatschappelijke pijler van het Residentie Orkest en komt voort uit de ambitie om relevant en betekenis vol te zijn voor alle inwoners van de stad, uit alle lagen van de samenleving. Symphony 2030 is gekoppeld aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Met projecten als RO in de wijk, het Stadsorkest The Residents en op maat gemaakte projecten met maatschappelijke partners willen we inwoners van Den Haag inspireren en met elkaar verbinden. We zetten de kracht van muziek in om ontmoetingen en onderlinge betrokkenheid te stimuleren, om bepaalde thema's te belichten en om bruggen te bouwen.

Achter de muur van de Scheveningse gevangenis bevindt zich het ‘Oranjehotel’, de bijnaam voor het cellencomplex tijdens de Tweede Wereldoorlog. Ruim 25.000 mensen zaten hier tussen 1940 en 1945 opgesloten voor verhoor en berechting door de Duitse bezetter. Het complex kreeg al snel de naam ‘Oranjehotel’, als eerbetoon aan de vele verzetsmensen die hier zaten in afwachting van hun proces of vonnis. Maar ook andere mensen die een bedreiging waren voor het naziregime zaten er gevangen: Joden, Roma en Sinti, communisten, zwarthandelaren en Jehova’s getuigen. De gevangenis was de belangrijkste Duitse politiegevangenis in bezet Nederland, een symbool voor rechteloosheid en onderdrukking.

  Wie aan Den Haag denkt, denkt aan vrede en recht. Onze stad huist onder andere het Internationaal Gerechtshof en het Vredespaleis, en is daardoor wereldberoemd. Met Just Peace brengen we vrede en recht voor iedereen in de stad tot leven. Door middel van verhalen, evenementen en nog veel meer, hopen we je te inspireren. Ontdek hier wat er allemaal te doen is. Elk jaar organiseer Just Peace in samenwerking met Gemeente Den Haag en de (inter)nationale organisaties die in Den Haag werken aan vrede & recht een Open dag. Iedereen is welkom om de Open Dag te bezoeken en meer te weten te komen over vrede en recht in Den Haag. 

  Nationaal Monument Oranjehotel


  Van Alkemadelaan 1258
  2597 BP Den Haag

  Toon op kaart

  Aanmelden