Just Peace Open Day Walking Tours

  • Datum: 24 september
  • Locatie: Multiple locations 

Wandel of fiets mee met een gids door het stads centrum van Den Haag of de internationale zone met de Just Peace wandeltochten. Tijdens de Just Peace Open Dag op 24 september vinden er drie rondleidingen plaats die je langs organisaties brengen die opkomen voor vrede, gerechtigheid en mensenrechten wereldwijd. 

Tour 1: Opkomen voor democratie en mensenrechten 

Het verdedigen van mensenrechten en democratie is een kernonderdeel van veel organisaties in Den Haag. Deze tour neemt je mee door het centrum van Den Haag en loopt langs/vertelt de verhalen van organisaties die wereldwijd opkomen voor mensenrechten. Dompel je onder in verhalen en informatie over de democratische rechtsstaat. Deze tour loopt langs monumentale gebouwen, kunst, beelden en bijvoorbeeld het standbeeld van Willem van Oranje, een van de grondleggers van de moderne Nederlandse democratie.

Deze tour begint bij The Hague Humanity Hub, waar je op de open dag al vanaf 12 uur welkom bent voor een tentoonstelling die wordt georganiseerd door Human Rights in the Picture en Art Works Project. Om 13:00 vertrek je met de tourgids richting het OSCE, vanwaar we verder gaan naar het Malieveld, ICMP, Raad van State, Ruiterstandbeeld, Paleis Noordeinde, Justice and Peace, NHC, NIMD en rond 15:00 zullen we aankomen bij het eindpunt van de tour bij Prodemos.

Tijd: 13:00-15:00

Startpunt: The Hague Humanity Hub

Eindpunt: Prodemos

Taal: Engels

Aanmeld link: https://www.eventbrite.co.uk/e...

Tour 2: Van vijandschap naar harmonie

Deze wandeltour neemt je mee naar de internationale zone waar het majestueuze Vredespaleis hoog boven de ambassades uit alle hoeken van de wereld uittorent. Wandelend langs organisaties zoals het voormalige Joegoslavië Tribunaal staan we stil bij oorlogsgebieden uit het verleden en zien we vooral hoe die getijden zijn veranderd in vredeszones. Daarnaast zullen we zien op welke manieren deze beschreven vrede wordt gehandhaafd door samenwerking, rechtsorde en een goede gemeenschappelijke verstandhouding.

Deze tour begint bij The Hague Memorial, waarna je met de tourgids zal lopen langs het Vredespaleis, het Benjamin Ferenczpad (dat ervoor zorgt dat "Law, not war" een toekomst heeft, het ambassadedistrict, het Nelson Mandela standbeeld, wat je zal laten zien dat er ook in de toekomst nog een "lange weg naar vrijheid" zal zijn, OPCW, Eurojust, Internationaal Straftribunaal voor het Voormalige Joegoslavië, de Haagse Conferentie voor Internationaal Privaatrecht en tot slot Europol.

Tijd: 11:00-13:00 (Nederlands) en 14:00-16:00 (Engels)

Startpunt: Voor The Hague Memorial (Tegenover Peace Palace)

Eindpunt: Europol

Taal: Engels en Nederlands

Aanmeld link Nederlands: https://www.eventbrite.co.uk/e...

Aanmeld link Engels: https://www.eventbrite.co.uk/e...


(Fiets) Tour 3: Onderzoek naar internationale misdaad 

Op de fiets bezoeken we de internationale zone waar organisaties die deel uitmaken van het Europese gezelschap ter bescherming van de vrijheid zijn gevestigd. Fiets met ons mee om na te denken over de geschiedenis en gebruik dit als leidraad voor toekomstige samenwerking. Samen blikken we terug en herinneren we wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog is gebeurd en hoe het recht de orde van de internationale betrekkingen heeft veranderd.

Deze tour neemt je mee vanaf The Hague Humanity Hub, waar je op de open dag al welkom zal zijn vanaf 12 uur voor een tentoonstelling die wordt georganiseerd door Human Rights in the Picture en Art Works Project. Om half 1 vertrek je met de fiets richting de eerste V.S. ambassade ter wereld, van daar brengt de tourgids je naar de huidige ambassade van de V.S., Clingendael, de Kosovo Specialist Chambers, The International Criminal Court, NATO, en tot slot zal de tour eindigen om half 3 bij het Nationale Monument 'Oranjehotel'. Leuk om te weten is dat je in het Oranjehotel op dat moment gelijk kan aansluiten bij het Unplugged for Peace concert dat wordt georganiseerd door het Residentie Orkest.

Tijd: 12:30-14:30

Startpunt: The Hague Humanity Hub

Eindpunt: Nationaal Monument 'Oranjehotel'

Taal: Engels

Aanmeld link: https://www.eventbrite.co.uk/e...

Aanmeld link concerthttps://www.eventbrite.co.uk/e...Multiple locations Aanmelden