The Female Gaze - Brownian Movement

  • Datum: 13 maart 19:15 - 21:12
  • Locatie: Filmhuis Den Haag

Nanouk Leopold, Nederland, 2024, 97 min, Engels, Frans, Servisch-Kroatisch gesproken

Sandra Hüller (bekend van Anatomy of a Fall en The Zone of Interest) speelt een vrouw die haar seksuele fantasieën uitleeft, met alle gevolgen van dien voor haar carrière en haar huwelijk.

Charlotte (Sandra Hüller in haar jonge jaren) werkt als arts in een academisch ziekenhuis. Ze huurt in het geheim een appartement om daar opmerkelijke experimenten uit te voeren: ze lokt - veelal lelijke - mannen mee naar het appartement om seks met ze te hebben. Als alles aan het licht komt, krijgt ze therapie en wordt ze uit haar ambt gezet. Later gaat ze met zoontje en man (Bakema) naar India, om te proberen haar daden te vergeten. 'Brownian Movement' is een stijlvolle, mooi gefotografeerde film van Nederlandse bodem.

Female Gaze

Hoewel niet alle regisseurs een even zichtbare stempel achterlaten op hun werk, zijn hun keuzes allesbepalend voor het werk dat je te zien krijgt. Ze besluiten niet alleen wat je in het frame ziet, maar ook welke karakters een uitgediept verhaal krijgen. In de moderne wereld is echter slechts 11 procent van de regisseurs vrouw. De ‘male gaze’ is daarmee nog steeds de norm.

In een poging de status quo hierin te veranderen, focust Filmhuis Den Haag zich in het kader van Vrouwendag op een programma waarin de vrouwen voor- en achter de camera in de spotlights worden gezet. Alle films zullen worden ingeleid door Dana Linssen, filmjournalist en schrijver.

Voor de rest van het programma, zie hier.

Filmhuis Den Haag


Spui 191
2511 BN, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden