Pride Den Haag

  • Datum: 17 mei
  • Locatie: The Hague City Centre

Pride Den Haag is terug in 2024! Bereid je voor op een bomvol programma met culturele, sociale en sportieve activiteiten en natuurlijk één grote viering van diversiteit! Met dit jaar de Pride Walk op zaterdag 18 mei als kroonjuweel van The Hague Pride.

Pride Den Haag 2024

Pride The Hague komt terug in 2024! 17 & 18 mei worden de regenboogvlaggen weer massaal uitgehangen.
Pride Den Haag: Een demonstratie en feest ter promotie en viering van elke vorm van diversiteit en de acceptatie daarvan. Iedereen is welkom, ongeacht geslacht, afkomst, religie of geaardheid.

Pride Wandeling

Bereid je voor op een bomvol programma met culturele, sociale en sportieve activiteiten en natuurlijk één grote viering van diversiteit! Met dit jaar de Pride Walk op zaterdag 18 mei als kroonjuweel van Pride The Hague.

Programma (onder voorbehoud)

Vrijdag 17 mei: Pride Opening

Het weekend begint op vrijdagavond met een openingsprogramma. Hier wordt inhoudelijk ingegaan op een aantal actuele thema's binnen de community, zoals zichtbaarheid en veiligheid in de stad. Ook zijn er een aantal optredens en is er ruimte voor Haagse Queer organisaties om zich te laten zien.

Zaterdag 18 mei: Pride Walk en feest

Op zaterdagmiddag is er de traditionele Pride Walk. Net als voorgaande edities zal er een kleurrijke stoet door Den Haag lopen. Startend op de Koekamp en onder andere langs het Vredespaleis. De Walk wordt afgesloten met een spetterend feest.

Zondag 19 mei: Pride brunch voor ouderen en jongeren
Het programma wordt zondag afgesloten met een Pride Brunch voor ouderen en jongeren. Het doel van dit evenement is om ouderen en jongeren met elkaar in contact te brengen door verhalen te delen.

Aanvullend programma

COC Haaglanden heeft het initiatief genomen voor Pride The Hague, maar zij kunnen het niet alleen. Pride The Hague moet een evenement worden van en voor de hele queer community in de stad. Om het programma zo breed en divers mogelijk te maken, worden ook andere queer-gerelateerde organisaties gemobiliseerd om een bijdrage te leveren.

The Hague City CentreAanmelden