Woman of... - Pride Den Haag

  • Datum: 19 mei 16:30
  • Locatie: Filmhuis Den Haag

Malgorzata Szumowska, Michal Englert

Polen , 2023

132 min

Pools gesproken

Tegen de achtergrond van de Poolse transformatie van communisme naar kapitalisme, beslaat WOMAN OF... 45 jaar uit het leven van transvrouw Aniela Wesoly.

Tegen de achtergrond van de Poolse transformatie van communisme naar kapitalisme, beslaat Woman Of… 45 jaar uit het leven van Aniela Wesoly. Aniela woont al meer dan de helft van haar volwassen leven als man in een Pools provinciestadje. De reis naar persoonlijke vrijheid als trans vrouw onthult moeilijkheden in het huwelijk en het ouderschap, gespannen familierelaties en gecompliceerde houdingen in haar omgeving, die haar constant in onmogelijke situaties plaatsen. Welke keuzes zal Aniela moeten maken? Zal zij bereid zijn alles op te offeren om te worden wie ze werkelijk is?

Onderdeel van Pride The Hague

Op 17, 18 en 19 mei 2024 slaan de Gemeente Den Haag, queer organisaties en ondersteunende partners de handen ineen voor een nieuwe editie van The Hague Pride. Het doel van Pride The Hague is lhbtiqa+ acceptatie en emancipatie in Den Haag te bevorderen, aandacht te vragen voor de rechten van de queer gemeenschap en diversiteit van queer personen te vieren.

Bij Filmhuis Den Haag dragen we ons steentje bij met een programma aan inspirerende films. Bekijk snel de programmering en bestel je kaartjes!

Filmhuis Den Haag


Spui 191
2511 BN, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden