Boris Dittrich: over pleitbezorgers voor lgbtiqa+ rechten

  • Datum: 15 mei 15:45 - 17:00
  • Locatie: De Haagse Hogeschool - The Lighthouse (Innovation Playground)

Boris Dittrich: over pleitbezorgers voor lgbtiqa+ rechten. Hij zet zich al zijn hele leven in voor (seksuele) minderheden en komt naar de Haagse Hogeschool om zijn verhaal te delen!

Er zijn van die mensen in het leven die je verrassen. Mensen die je inspireren door wie ze zijn en wat ze doen. Mensen die op de voorgrond en achtergrond het zware werk doen, maar waar je als student misschien nog weinig over gehoord hebt. Totdat je een boek leest of je in hun leven verdiept. Dit is je kans!

Boris Dittrich zet zich al zijn hele leven onvermoeibaar in voor de publieke zaak en in het bijzonder voor (seksuele) minderheden. Hij heeft een opmerkelijke carrière achter de rug en tijdens deze sessie zullen we zijn ervaringen in de strijd voor lgbtiqa+ rechten onderzoeken, zowel vanuit zijn inspanningen in de politiek als als de Advocacy Director van het LGBT Rights Program voor Human Rights Watch in New York en Berlijn.

Eerst negeren ze je, dan maken ze je belachelijk, dan vechten ze tegen je en dan win je. Met deze aanmoediging als leidraad werkte Boris Dittrich bij Human Rights Watch aan het versterken en verspreiden van rechten voor seksuele minderheden. Zijn missie was om homoseksuele mannen, lesbische vrouwen, biseksuelen en transgenders te beschermen tegen discriminatie, intimidatie, verkrachting en moord met de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Aan de hand van enkele persoonlijke verhalen en ervaringen zullen we dieper ingaan op deze rechten en ze koppelen aan de actualiteit.

De Haagse Hogeschool - The Lighthouse (Innovation Playground)Aanmelden