Workshop creatief schrijven: Protest en het woord

  • Datum: 19 maart 17:30 - 19:30
  • Locatie: Centrale Bibliotheek, Dok B (4th floor)

Doe mee aan deze creatieve schrijfworkshop onder leiding van Bad Penny Publications: de eerste workshop van een serie van zes creatieve schrijfworkshops, geïnspireerd door kunstenaars en hun schrijfmethodes, die het hele jaar door in de Centrale Bibliotheek worden gehouden.

De workshop 'Protest en het woord' is geïnspireerd op kunstenaars die gevonden materiaal, in de zin van verzamelde citaten en teksten uit kranten, boeken en sociale media, gebruiken om commentaar te leveren op de hedendaagse woordenstroom en de overload aan informatie. Informatie die vaak desinformatie wordt door de enorme hoeveelheid en constante stroom.

Na een korte lezing die verschillende kunstenaars introduceert die deze methoden gebruiken, zullen we samen abstracte zinnen creëren en vinden die de essentie en onzin van wat ons collectief beweegt vastleggen. We nodigen deelnemers uit om printbare objecten mee te brengen (kleding en alles van stof) die ze willen hergebruiken voor het maken van geschreven kunstwerken. We zullen verschillende print- en textielverftechnieken gebruiken om deze objecten te upcyclen.

De workshop wordt in het Engels gegeven, maar we nodigen deelnemers uit om de workshop in hun eigen taal te verkennen. Er zal een Nederlandse workshopassistent aanwezig zijn.

Centrale Bibliotheek, Dok B (4th floor)


Spui 68
2511 BT, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden