Flaws in the Flow: Investigating gaps in the governance of European textile waste exports

  • Datum: 30 mei 10:00 - 17:00
  • Locatie: Schouwburgstraat - Universiteit Leiden

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Het doel van de workshop is om praktijkmensen, onderzoekers, private en publieke actoren samen te brengen die actief zijn binnen de toeleverings- en distributieketens van textielafval, in Nederland, Europa en de belangrijkste landen van bestemming. De workshop is bedoeld om een dialoog op gang te brengen tussen de verschillende actoren die betrokken zijn bij post-consumer textielstromen, zoals modebedrijven, inzamelaars, recyclers, houders van tweedehands winkels, overheidsbestuurders, onderzoekers, kennis- en/of maatschappelijke organisaties.

Wat is het probleem dat deze workshop motiveert?

Hoewel Nederland kleiner is in omvang en locatie in vergelijking met andere Europese landen, speelt het nog steeds een rol in de export van tonnen textielafval, zowel naar andere Europese landen als naar landen buiten de EU, voornamelijk in Azië en Afrika. Als resultaat van een project over het beheer van Europees textielafval, is het doel van de workshop 'Flaws in the flow' om de systemische problemen rond deze overdracht van textielafval vanuit verschillende perspectieven te identificeren, waarbij de academische kennis en de kennis van de praktijk die nodig is om het te verminderen, wordt gecombineerd.

Waarom deelnemen aan de workshop 'Flaws in the Flow'?

Als je betrokken bent en werkt aan het verminderen van de hoeveelheid textielafval die in Nederland wordt geproduceerd en geëxporteerd naar andere Europese landen en daarbuiten, dan is deze workshop een kans voor jou om:

Informatie te krijgen over post-consumer textielafval en de rol van Nederland in post-consumer textielexport vanuit juridisch, institutioneel, economisch, maatschappelijk en cultureel perspectief.
Uw kennis en expertise over dit onderwerp te delen tijdens de interactieve sessies van de workshop en via informele gesprekken
Sluit je aan bij een netwerk van academische en niet-academische organisaties gericht op lobbyen en werken aan vermindering van textielafval.

Meer informatie

Bezoek onze onderzoekspagina's voor meer informatie over het project The Governance of European Textile Waste Export.

Als je vragen hebt, kun je contact opnemen met k.d.van.sluijs@fgga.leidenuniv.nl voor meer informatie over ons project.

Schouwburgstraat - Universiteit Leiden


Schouwburgstraat 2
2511 VA The Hague

Toon op kaart

Aanmelden