Tentoonstelling ‘Facing Blackness’

  • Datum: 18 maart 18:00 - 21:00
  • Locatie: Centrale Bibliotheek

Tentoonstelling ‘Zwartheid Onder Ogen Komen’ (‘Facing Blackness’)
Op maandag 18 maart haalt de Gemeente Den Haag de tentoonstelling ‘Zwartheid Onder Ogen Komen’ (‘Facing Blackness’) naar Den Haag. Een indrukwekkende tentoonstelling over de geschiedenis van racisme, stereotiepe beeldvorming en het verzet daartegen. U bent van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de opening van de tentoonstelling ‘Zwartheid Onder Ogen Komen’ (‘Facing Blackness’).

Vanaf 18:00 uur is iedereen van harte welkom om de tentoonstelling op de tweede verdieping te bekijken.
De tentoonstelling wordt om 19:15 uur officieel geopend door Wethouder Mariëlle Vavier in Podium B, op de vijfde verdieping.Tijdens de avond is er een lezing van The Black Archives. Daarna vindt er een panelgesprek plaats met onder andere Mitchell Esajas (TBA), Glenn Helberg (Psychiater, bekend van o.a. het tv programma 'The Therapist') en zijn er andere inspirerende gasten. Natuurlijk is er ook ruimte voor het publiek om vragen te stellen.
Indien u zich daarvoor heeft opgegeven kunt u tussen 18:30 uur en 19:15 uur genieten van een heerlijke Surinaamse maaltijd. We sluiten de avond muzikaal af met een borrel!

De tentoonstelling is voor iedereen te bekijken van 18 maart tot 15 april 2024 in de Centrale Bibliotheek, op de tweede verdieping. Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling ‘Zwartheid Onder Ogen Komen’ (‘Facing Blackness’).

Op donderdag 21 maart is het de internationale dag tegen racisme en discriminatie. In deze week vieren we de Haagse diversiteit met Wereldreis door eigen stad. Houd voor een overzicht van alle activiteiten de website in de gaten: www.wereldreisdenhaag.nl.

Centrale Bibliotheek


Spui 68
2511 BT, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden