Dutch Caribbean Book Club: Verhalen over Otrobanda, Nieuw Nederland en slavernij

  • Datum: 06 april 14:00 - 16:00
  • Locatie: Centrale Bibliotheek | Podium B (verdieping 5)

Op zaterdag 6 april organiseert Dutch Caribbean Book Club in het kader van Herdenkingsjaar Slavernijverleden een Nederlands-Caribische literaire middag met schrijver Maghalie van der Bunt-George.

Maghalie van der Bunt-George (1973) werd geboren in Delft, de plaats waar haar Curaçaose vader studeerde en trouwde met haar Nederlandse moeder. Ze groeide op in Curaçao, studeerde in Nederland en keerde na haar studie terug naar het eiland van haar jeugd. Ze is een kind van twee werelden en voelt zich innig verbonden met beide landen in het Koninkrijk. In haar debuut Oro is goud weerspiegelt de onlosmakelijke band tussen de mensen van Curaçao en Nederland, en schijnt aan de hand van kleurrijke personages, plaatsen en gebeurtenissen een nieuw licht op die gezamenlijke verleden.

In dit herdenkingsjaar van de afschaffing van de slavernij en de excuses van de Nederlandse regering, kijkt dit boek niet alleen terug op het verleden, maar werpt het ook een hedendaagse blik op de impact ervan op het leven van gewone mensen van vandaag.

Tijdens deze middag kun je ook genieten van spoken word en Caribische muziek. Na afloop is er een signeersessie met Maghalie van der Bunt-George, en het is ook mogelijk om het boek te kopen tijdens het evenement.

Centrale Bibliotheek | Podium B (verdieping 5)


Spui 68
2511 BT, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden