KUNO Autoritaire praktijken en humanitaire onderhandelingen

  • Datum: 06 maart 14:00 - 15:30
  • Locatie: The Hague / ZOOM

Boekpresentatie & discussie

The Frontline Project, een initiatief om humanitaire toegang te verbeteren (door Stichting Vluchteling, INTERSOS en IRC), en KUNO nodigen u uit voor de presentatie van 'Authoritarian Practices and Humanitarian Negotiations'. Dit recent gepubliceerde boek is een academische studie die casestudy's biedt over de internationale en binnenlandse juridische en politieke framing van humanitaire contexten (Xinjiang, Afghanistan, Venezuela, Rusland en Syrië), evenals de feitelijke praktijk van het onderhandelen met autoritaire regimes (Ethiopië). Ook wordt er een theoretische basis geboden door middel van hoofdstukken waarin de ethische en vertrouwensopbouwende dimensies van humanitaire onderhandelingen worden uitgewerkt, en een overzichtshoofdstuk biedt een theoretisch kader waarmee humanitaire onderhandelingen kunnen worden geanalyseerd tegen de achtergrond van verschillende soorten autoritaire praktijken.

Frontline en KUNO willen de nieuwe inzichten van deze studie graag bespreken met de auteurs van de studie en humanitaire praktijkmensen.

Dit boek biedt niet alleen een superieure praktijkanalyse van de relaties tussen staten en humanitaire organisaties, het biedt ook veel aanknopingspunten voor humanitaire hulpverleners om hun onderhandelingen met staten over humanitaire toegang te verbeteren.

Thea (Dorothea) Hilhorst, hoogleraar humanitaire studies aan het Internationaal Instituut voor Sociale Studies van de Erasmus Universiteit.

Sprekers

  • Andrew Cunningham, onderzoeker voor verschillende humanitaire organisaties, bestuurslid van de International Humanitarian Studies Association: algemene presentatie van het boek.
  • Rod Mena / Rodrigo Mena Fluhmann, assistent professor, Instituut voor Sociale Studies, Erasmus Universiteit: presentatie van twee case studies.
  • Barbara Boekhoudt, Humanitarian Access Specialist bij Stichting Vluchteling, Frontline Project: eerste reflecties.
  • Essie Opoka, Training en Capaciteitspecialist bij het International Rescue Committee, Frontline Project: eerste reflecties.

De presentaties worden gevolgd door een open discussie.

Gemodereerd door Peter Heintze, KUNO.

Registratie

Om je aan te melden voor dit evenement, stuur een e-mail naar: kuno@kuno-platform.nl. Laat ons weten of je in Den Haag wilt komen of online, via ZOOM.

Bekijk de flyer (met korting bij aankoop van het boek) hier.

(Dit evenement is in het Engels gegeven)

The Hague / ZOOMAanmelden