Wish it, Dream it, Act on it: 3 Perspectives on Human Rights

  • Datum: 22 september 14:00 - 16:00
  • Locatie: Initiatives of Change, Main Office

Initiatives of Change organiseert een symposium ter ere van "Den Haag 125 jaar stad van vrede en recht". Het doel is om burgers meer inzicht te geven in vredesopbouw.

We willen onze passie voor mensenrechten delen en anderen inspireren om een tastbare cultuur van mensenrechten te bevorderen. Het symposium dient als platform voor netwerken en het uitwisselen van ideeën en moedigt samenwerking aan voor een rechtvaardigere wereld.

Onze sprekers zijn


- Jan-Paul Heering, advocaat bij de Hoge Raad (BarentsKrans, Lange Voorhout), die zal ingaan op Hugo Grotius als de grondlegger van het internationaal recht in Den Haag

- Benjamin Duerr, Duits-Nederlands diplomaat bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK), die zal spreken over zijn boek "De droom van Den Haag: The Hague Peace Conferences and the Emergence of a New World Order" (2024) en de historische impact van Den Haag op de wereldvrede.

- Mert Kumru of een andere vertegenwoordiger van de World's Youth for Climate Justice, die hun ervaringen met activisme en lobbyen bij het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis en de rol van jongeren in klimaatrechtvaardigheid zullen delen.

Dit symposium biedt een unieke kans om te leren van en geïnspireerd te worden door experts en activisten, te netwerken met gelijkgestemden en concrete stappen te verkennen om een cultuur van mensenrechten te bevorderen.

Waarom deelnemen?


-Inspiratie en leren: Onze eminente sprekers zullen hun expertise en ervaringen met je delen, waardoor je nieuwe perspectieven krijgt op mensenrechten en wereldwijde rechtvaardigheid.

- Netwerkmogelijkheden: Kom in contact met gelijkgestemden die uw passie voor mensenrechten delen. Wissel ideeën uit, stimuleer samenwerkingsverbanden en bouw een netwerk op dat uw belangenbehartiging ondersteunt.

-Maak kennis met ons werk: Initiatives of Change is een wereldwijde beweging gericht op het opbouwen van een rechtvaardige en vreedzame wereld. Leer meer over onze organisatie en hoe Initiatives of Change jou kan inspireren om een positieve verandering in de wereld teweeg te brengen.

Meld je nu aan en maak deel uit van een transformerende ervaring!


Initiatives of Change, Main Office


Amaliastraat 10
2514JC, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden