Just Peace Hike in the Hague

  • Datum: 03 juni
  • Locatie: The Hague City Centre


Op zaterdag 3 juni openen verschillende instellingen hun deuren voor het publiek om gasten een kijkje achter de schermen te geven in de wereld van de rechtsstaat in Nederland: ons systeem voor een ordelijke en rechtvaardige samenleving. Bezoek de Academie voor Recht en Juristen, de Eerste en Tweede Kamer, de Hoge Raad, het Kabinet van de Koning, het Nationaal Archief, de Raad voor de Rechtspraak en de Raad van State! Dit is niet alleen een interessante gelegenheid om meer van deze instellingen te horen, maar ook om hun prachtige gebouwen van binnen te kunnen bekijken.

Ter gelegenheid hiervan organiseert Just Peace The Hague twee rondleidingen die u door de juridische hoofdstad van de wereld leiden. Samen met een deskundige gids verkent u hoe de rechtsstaat in Nederland wordt gehandhaafd. Dompel je onder in verhalen en informatie over de democratische rechtsstaat. Wat betekent dat in de praktijk? En hoe hebben we die vormgegeven? Hoe komt een wet tot stand? Wie controleert de overheid? Hoe werkt ons rechtssysteem? Loop met ons mee en maak van de gelegenheid gebruik om de belangrijkste instellingen van Nederland te betreden en te wandelen in Den Haag!

De voertaal tijdens deze tour is Engels!

Houd er rekening mee dat de tour twee keer wordt gegeven: een in de ochtend (11:00-13:00) en een in de middag (14:00-16:00)

The Hague City CentreAanmelden