Fototentoonstelling Verleden en Heden van onze Eeuwige Helden

  • Datum: 24 oktober 9:00 - 16:00
  • Locatie: Atrium City Hall 

De fototentoonstelling Verleden en heden van onze eeuwige helden is van 10 t/m 24 oktober in het Atrium Den Haag te zien. De tentoonstelling wordt georganiseerd door de Ambassade van de Republiek Korea in Nederland en De Vereniging Oud Korea Strijders (V.O.K.S.) en is mede mogelijk gemaakt door het Koreaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Koreaanse Ministerie van Patriotten en Veteranenzaken. Deze fototentoonstelling herdenkt het 70-jarig jubileum van de wapenstilstand in de Koreaanse oorlog.

Wapenstilstand
Dit jaar is het zeventig jaar geleden dat de wapenstilstand in de Koreaanse oorlog werd gesloten. Nederland stuurde in totaal 5.322 soldaten naar de Koreaanse Oorlog en zij vochten samen voor de vrijheid en vrede van Korea. Dankzij hun nobele offers kon de Republiek Korea, ook wel bekend als Zuid-Korea, haar vrijheid beschermen, de vrede herwinnen en opmerkelijke groei realiseren.

Het biedt ook de gelegenheid om de sporen van deze dappere soldaten gedurende de hele oorlog te zien - om onszelf eraan te herinneren dat het niet alleen jonge soldaten waren, maar helden die onvermoeibaar vochten om de vrijheid van een land veilig te stellen, van de Republiek Korea.

In deze tentoonstelling kunnen bezoekers verschillende aspecten van de Nederlandse deelname aan de Koreaanse oorlog zien en het verleden en heden bekijken van de ‘Eeuwige Helden’ die Korea verdedigden. Er is ook een video te zien met interviews met veteranen uit 22 landen die hebben deelgenomen aan de Koreaanse Oorlog, waaronder Nederland.

De ambassade hoopt dat iedereen via deze tentoonstelling meer te weten komt over de Koreaanse oorlog en haar veteranen.

Voor meer informatie, ga naar www.vox-voks.nl.

Atrium City Hall 


Spuit 70
2501 CL Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden