Film: Mother of All Lies

  • Datum: 28 maart 17:00
  • Locatie: theater De Viallant - Rode Zaal

Movies that Matter en theater De Vaillant slaan de handen ineen voor een unieke ervaring! Als eerst staat op het programma de vertoning van Mother Of All Lies en vervolgens nodigen we je uit voor een Iftar. Een Iftar is een betekenisvolle traditie die deel uitmaakt van de Ramadan. Tijdens de Islamitische vastenmaand wordt het vasten dagelijks verbroken bij zonsondergang met een dadel en een glaasje melk, gevolgd door een heerlijke traditionele maaltijd om het af te sluiten. Een smaakvolle en cultureel verrijkende ervaring die je niet wilt missen.

De ticket voor de film is inclusief de iftar.

De jonge Marokkaanse filmmaker Asmae El Moudir duikt in het verleden van haar familie. In een miniatuurversie van Casablanca helpen haar familie en vrienden haar de verontrustende leugens uit haar kindertijd te ontrafelen.

Asmae El Moudir groeide op in een huishouden waar foto’s niet waren toegestaan. Haar grootmoeder Zahra, een vrouw die haar dochter en kleindochter wreed vernedert, had ze altijd verboden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze niet erg enthousiast is over Asmaes beslissing om haar eigen familiegeschiedenis te gaan vastleggen. Het dwingt ze allemaal om af te rekenen met een noodlottige avond in 1981, toen rellen en massagraven in Casablanca zowel de familie als het land schokten.

Asmaes vader heeft haar geholpen een replica te bouwen van de buurt in Casablanca waar ze is opgegroeid. Ze vult het met handgemaakte figuurtjes van familieleden en buren. Nu kunnen familiegeheimen, herinneringen en wrok tot een hoogtepunt komen. Een prachtig en pijnlijk werk, zowel een gedeeld experiment in kunsttherapie als een poëtische oefening in storytelling.

De ondertiteling is in het Nederlands.

Tickets kosten 7.5 euro

theater De Viallant - Rode Zaal


Hobbemastraat 120
2526 JS Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden