Creatieve actie bij PlanetJams

Het was een boeiende avond in Den Haag, waar kunst, cultuur en duurzaamheid samenkwamen tot een allesomvattend gesprek. PlanetJams werd op 21 april als onderdeel van Party4Planet georganiseerd door Just Peace partner Holland Park Media en faciliteerde discussies over het transformerende potentieel van creatieve actie.

De intieme setting van het evenement zorgde voor een mooie bijeenkomst van kunstenaars, activisten, ontwerpers, fotografen en meer, allemaal toegewijd aan het koesteren en beschermen van onze planeet. Onder leiding van Marieke Rietbergen van de Design Innovation Group kwamen tien panelleden aan het woord die hun perspectieven en talenten deelden en lieten zien hoe hun kunst en activiteiten bijdragen aan een betere toekomst voor onze planeet. Hun verhalen en inzichten vonden een diepe weerklank bij het publiek en leidden tot discussies zelfs tot na het evenement.

PlanetJams was onderdeel van Party4Planet, een groot evenement in het kader van Earth Day. Feestvierders kwamen daar met elkaar in contact, deelden ideeën en dansten op het ritme van een betere wereld; de energie werkte daar aanstekelijk!

De boodschap na PlanetJams was als volgt: de fusie van kunst, cultuur en duurzaamheid heeft een enorm potentieel. Elke penseelstreek, songtekst en creatieve uiting kan als inspiratiebron dienen om ecologische actie te ondernemen! En dat bleek uit het succes van PlanetJams; Het herinnerde ons eraan dat kunst en cultuur het vermogen hebben om grenzen te overschrijden en mensen samen te brengen met een gedeeld doel. Hopelijk zal het collectieve bewustzijn dat PlanetJams heeft gecreëerd bij de aanwezigen verandering teweegbrengen voor een duurzamere toekomst.

Johan Oudshoorn, Oupro Media, en Adrie Huissoon van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, waren de initiatiefnemers van PlanetJams. Dankzij hun toewijding en passie was dit eerste evenement een succes dat zeker de weg heeft vrijgemaakt voor eventuele toekomstige edities. PlanetJams zal de verbanden tussen kunst, cultuur en duurzaamheid blijven onderzoeken en stapje voor stapje een wereld bevorderen waarin creativiteit gedijt en onze planeet bloeit.