Read, Watch, Listen: Just Peace Open Day 2024


Ben jij ook geïnspireerd geraakt door de Just Peace Open Dag? Wil je meer leren en weten over de Stad van Vrede en Recht, oftewel Den Haag? We delen hier tips: Read, Watch & Listen!

Read

De Droom van Den Haag
Benjamin Duerr

Een spannende geschiedenis van de grootste diplomatieke gebeurtenis uit de Nederlandse historie. De Vredesconferenties van Den Haag legden het fundament voor de wereldorde van vandaag de dag. Auteur Benjamin Duerr sluit af met een vurig pleidooi voor hoop in plaats van bitter cynisme. Het boek vind je hier.


Op zoek naar vrede: Jazzy & Bertha von Suttner
Stichting Denkroutes

De graphic novel gaat over Jazzy, Bertha von Suttner en Den Haag als stad van Vrede en Recht en werd op 21 September 2024, de Internationale Dag van de Vrede, gepubliceerd. Het gaat over de jonge Haagse fotograaf Jazzy die een foto-opdracht krijgt: zij moet de nalatenschap van de feminist en pacifist Bertha von Suttner voor Den Haag als stad van Vrede en Recht visueel vastleggen. Het boek vind je hier.

Hoe verandert generaalsdochter Martha in een vredesactiviste?

Watch

Stemmen uit Gaza: de realiteit van een zorgstelsel in crisis
KIT Institute & Gaza Health Institute

Indringende video waarin zorgverleners hun ervaringen delen over het werk in de ziekenhuizen in Gaza. Van tekorten aan medicijnen en elektriciteit tot gebrek aan basisbehoeften als water en zeep. Tegelijkertijd spreekt uit de stemmen van de zorgverleners in deze video, hoop en veerkracht. 

De video ging in première op de Uniting Knowledge, Research and Solidarity – Gaza Health Initiative Conference, die op 13 september 2024 plaatsvond in KIT in Amsterdam. De video is een productie en publicatie van KIT Institute en het Gaza Health Initiative, en werd mede mogelijk gemaakt dankzij steun van Juzoor for Health and Social Development en Al Jazeera, die beelden beschikbaar stelde.

Bekijk de video hier.

Listen

The Europeans Podcast
Katy Lee & Dominic Kraemer

Een bekroonde podcast over Europese politiek en cultuur. De hosts Katy Lee en Dominic Kraemer maken de Europese actualiteiten toegankelijk en plezierig door fascinerende gasten te interviewen. Van wetenschappers en historici tot kunstenaars en activisten. De podcast vind je hier.


JurisDictions: International law podcast
T.M.C. Asser Instituut

Deze maandelijkse educatieve podcast van T.M.C. Asser Instituut, het onderzoekscentrum voor internationaal en Europees recht, richt zich op de verhalen achter internationale juridische concepten en kwesties. De podcast vind je hier.