Nurturing talent for peace and justice

Lessen uit het Just Peace Career & Talent Event

Op 7 oktober vond de Career & Talent Fair plaats als onderdeel van Just Peace Month 2022. Tijdens dit evenement, georganiseerd op de Haagse Hogeschool (THUAS), kregen aanwezigen de kans om verschillende carrièrepaden en mogelijkheden te verkennen. 

Bij binnenkomst werd je meteen begroet met een banen- en informatiebeurs. In de inkomhal van THUAS hadden meer dan 30 bedrijven en organisaties kraampjes opgesteld met een vertegenwoordiger van die organisatie. Ook waren er pamfletten, banners en soms zelfs video's om aanwezigen meer informatie te geven over het werk dat zij doen. De dag was gevuld met verschillende evenementen zoals workshops, een keynote en paneldiscussies. Deelnemers hadden de keuze om deel te nemen aan de activiteiten waarin zij het meest geïnteresseerd waren. Een van de hoofdevenementen was een keynote speech van Manpreet Dhillion. Zij is specialist op het gebied van gelijkheid, diversiteit en inclusie.


Ook was er een workshop getiteld ‘Vind je Ikigai’. De workshop werd gefaciliteerd door Jill Wilkinson (Managing Director van The Hague Humanity Hub) en Kelly Buis (freelance facilitator en projectmanager). In deze workshop kregen de deelnemers de kans om dieper in zichzelf te kijken en op speelse wijze mogelijke nieuwe richtingen in hun carrière en leven te verkennen. Wilkinson en Buis begonnen met het uitleggen van het concept Ikigai - een combinatie van de Japanse termen iki (levend of leven) en gai (voordeel of waarde). Samen vormen ze het begrip 'datgene wat je leven waarde, betekenis of richting geeft'.

Daarnaast, als gevolg van de Covid-19 pandemie heeft mentale gezondheid op de werkvloer meer aandacht gekregen. Het was mooi om te zien dat dit thema ook tijdens het Just Peace Career&Talent event op de voorgrond stond. Werken binnen de Peace & Justice sector kan moeilijk zijn. We horen dagelijks nieuwe verhalen over onrechtvaardigheid, menselijk lijden en oneerlijke verdelingen van kansen en mogelijkheden. Het is dan ook belangrijk dat persoonlijke mentale gezondheid serieus genomen zowel als werkgevers als werknemers.

Uiteindelijk bood het evenement een spannende en boeiende gelegenheid voor studenten en (jonge) professionals om hun carrièremogelijkheden te verkennen in samenhang met hun eigen wensen en interesses.

Dit verhaal is geschreven door Evelynne Stins.