Boekpresentatie Voorbij Oekraïne: Debat over de toekomst van oorlog

  • Datum: 14 mei 16:00 - 19:00
  • Locatie: Universiteit Leiden - Wijnhaven (Room 2.02)

Ernst Dijxhoorn

Boekpresentatie Voorbij Oekraïne: Debat over de toekomst van oorlog

Oorlog zal in de 21e eeuw een kameleon blijven die verschillende vormen en gedaanten aanneemt. Dit boek biedt de eerste uitgebreide update en herziening van ideeën over de toekomst van oorlog sinds de Russische invasie van Oekraïne in 2022. Het stelt dat de oorlog ons perspectief op de aard en het karakter van toekomstige oorlog fundamenteel heeft veranderd, maar waarschuwt ook voor het marginaliseren van vele andere parallelle trends, soorten oorlog en manieren om ze te voeren.

Wereldberoemde internationale experts op het gebied van oorlogsstudies bekijken de impact van de oorlog in Oekraïne op het bredere sociale fenomeen oorlog: ze analyseren visies op toekomstige oorlog; onderzoeken de impact van technologische innovatie op het verloop ervan; beoordelen ons vermogen om te anticiperen op de toekomst ervan; en overwegen de geleerde lessen voor leiders, soldaten, strategen, wetenschappers en bezorgde burgers.

Hoewel dit een open evenement is, verzoeken we u vriendelijk om u van tevoren aan te melden om zeker te zijn van een plaatsje, aangezien het aantal plaatsen beperkt is.

Universiteit Leiden - Wijnhaven (Room 2.02)


Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden