Over Just Peace

Just Peace

Wie aan Den Haag denkt, denkt aan vrede en recht. Onze stad huist onder andere het Internationaal Gerechtshof en het Vredespaleis, en is daardoor wereldberoemd. Met Just Peace brengen we vrede en recht voor iedereen in de stad tot leven. Door middel van verhalen, evenementen en nog veel meer, hopen we je te inspireren. Ontdek hier wat er allemaal te doen is.

Het Just Peace programma is een samenwerking tussen de gemeente Den Haag en The Hague Humanity Hub en komt tot stand in samenwerking met tal van bijdragende organisaties die in Den Haag werken aan een vreedzamere en rechtvaardigere wereld. Ben je benieuwd welke organisaties aangesloten zijn bij Just Peace? Neem een kijkje op onze Partner pagina

In 2021 en 2023 heeft Humanity Hub in samenwerking met Gemeende Den Haag de Just Peace Month georganiseerd  waarin er een maand lang verschillende openbare activiteiten en evenementen rond de thema’s vrede en rechtvaardigheid worden georganiseerd.

In 2023 is het Just Peace uitgebreid naar een jaarprogramma waarin we gedurende het hele jaar laten zien hoe Den Haag op nationaal en internationaal niveau werkt aan vrede en rechtvaardigheid. 

Het Just Peace online platform www.justpeacethehague.com is dé plek waar inwoners van Den Haag het hele jaar door deel kunnen uitmaken van - en betrokken kunnen blijven bij - het ecosysteem van vrede en recht. Op de website kun je alle actuele activiteiten en evenementen bekijken in de agenda; meer te weten te komen over alle bij Just Peace betrokken organisaties en inspirerende verhalen lezen, zien en luisteren op de 'verhalen' pagina.