Over Just Peace

Bringing Peace & Justice to life

Wie aan Den Haag denkt, denkt aan vrede en recht. 

Onze stad huist onder andere het Internationaal Gerechtshof en het Vredespaleis, en is daardoor wereldberoemd. Met Just Peace brengen we vrede en recht voor iedereen in de stad tot leven. Door middel van verhalen, evenementen en nog veel meer, hopen we je te inspireren. Ontdek hier wat er allemaal te doen is.

Het Just Peace programma is een samenwerking tussen de gemeente Den Haag en The Hague Humanity Hub en komt tot stand in samenwerking met tal van bijdragende organisaties die in Den Haag werken aan een vreedzamere en rechtvaardigere wereld. Ben je benieuwd welke organisaties aangesloten zijn bij Just Peace?

Neem dan een kijkje op onze partner pagina.

De afgelopen jaren heeft Humanity Hub in samenwerking met Gemeende Den Haag de Just Peace Month (zie video hierboven) georganiseerd waarin er een maand lang verschillende openbare activiteiten en evenementen rond de thema’s vrede en rechtvaardigheid worden georganiseerd.

In 2023 is Just Peace uitgebreid naar een jaarprogramma waarin we gedurende het hele jaar laten zien hoe Den Haag op nationaal en internationaal niveau werkt aan vrede en rechtvaardigheid. Dit doen we aan de hand van thema's, inspelend op belangrijke dagen door het jaar heen. 

Zelf organiseren we Just Peace Movie Nights en de jaarlijkse Just Peace Open Day.

Dit online platform is dé plek waar inwoners van Den Haag het hele jaar door deel kunnen uitmaken van - en betrokken kunnen blijven bij - het ecosysteem van vrede en recht.

Op onze website kun je 

Organiseer je een evenement in Den Haag over de thema's vrede en recht? Publiceer jouw evenement via dit formulier.

Just Peace partner worden...

Vul dit partner formulier in en we nemen snel contact met je op!