Zuid-Soedan: Hoe gaat het van een noodsituatie naar ontwikkeling?

  • Datum: 16 januari 19:00 - 20:30
  • Locatie: Speakers Corner of De Haagse Hogeshool

Kom naar De Haagse Hogeschool op 16 Januari voor een discussie over samenwerking in ontwikkelings-processen, werken in een fragiele omgeving, en feministisch leiderschap in Zuid-Soedan.

Sinds Zuid-Soedan’s onafhankelijkheid in 2011 is het dagelijks geteisterd door conflicten, instabiliteit en natuurrampen. Het is een vaak vergeten crisis, terwijl de problemen van de bevolking tot de ernstigste ter wereld behoren. Zuid-Soedan is de bron van de grootste vluchtelingencrisis in Afrika en 75% van de bevolking heeft dringend humanitaire hulp nodig. Tegelijkertijd heeft Zuid-Soedan enorme oliereserves en een uitgestrekte natuur. De jonge Sudanese bevolking hoopt op verandering en positieve ontwikkeling.

In dit HagueTalks evenement zullen drie vrouwelijke sprekers hun persoonlijke en professionele ervaringen over hun leven en werk in Zuid-Soedan delen. Ze spreken over de uitdagingen en kansen in Zuid-Soedan en hun hoop en verwachtingen voor de toekomst. Na hun presentatie is er een 60 minuten durende Q&A over samenwerking in ontwikkelings-processen, werken in een fragiele omgeving, en feministisch leiderschap.

Over de Sprekers

  • Sara Beysolow Nyanti- Een ware en ongelooflijk gepassioneerd over expert in de complexiteit van Zuid-Soedan en Afrikaans vrouwelijk leiderschap. Sara heeft de hoogste VN-functie in Zuid-Soedan op zich genomen;
  • Grace Aguil Garang- Een jonge, Zuid-Sudanese vrouwelijke ondernemer en veranderaar in haar samenleving;
  • Marjan Schippers- Schippers is de Nederlandse ambassadeur in Zuid-Soedan, promotor van feministische diplomatie avant la lettre.

Dit evenement vindt plaats in het Engels en wordt georganiseerd door de HagueTalks, De Haagse Hogeschool, en het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Dit evenement vindt plaats in de “Speakers Corner” van De Haagse Hogeschool maar is ook beschikbaar online op het YouTube kanaal van de HagueTalks: www.youtube.com/haguetalks van 19:00 tot 20:30 GMT + 2 (Den Haag).

Voor meer informatie, en om je in te schrijven, klik hier.

Speakers Corner of De Haagse Hogeshool


Johanna Westerdijkplein 75
2521 EN Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden