The Climate Chain

  • Datum: 23 juni 13:30
  • Locatie: Kust van Kijkduin en Scheveningen

Doe mee met De Klimaatketting op zondag 23 juni 2024! Om 14:00 uur worden de handen ineengeslagen en wordt er een rode lijn getrokken langs de Nederlandse kustlijn. Er wordt een menselijke ketting gevormd van Hoek van Holland tot Den Helder en door naar Friesland, om op te roepen tot snellere actie tegen klimaatverandering.

Waai uit op het strand, wandel over het wad, neem een verfrissende duik of geniet van een drankje bij een strandpaviljoen. Leg om 14:00 uur je surfplank, vlieger, beachvolleybal of frisbee aan de kant en doe 10 minuten lang mee met de langste Nederlandse menselijke ketting ooit! Hier wil jij toch ook bij horen?

Wat is het?

De langste Nederlandse menselijke ketting ooit: de grootste verbinding van mensen in Nederland voor meer klimaatactie. De Klimaatketting is geen demonstratie. Het is gewoon een enorme groep mensen die naast elkaar op het strand of op de dijk staan, elkaars handen vasthoudend, om zich te verbinden voor een versnelling van het beleid. Een meerderheid van de Nederlanders sprak zich uit voor meer klimaatbeleid in 2023 en eist meer actie van de overheid. Met De Klimaatketting wordt de grote steun zichtbaar gemaakt....

De kustlijn van Hoek van Holland in Zuid-Holland tot Lauwersoog in Friesland is opgedeeld in stukken van elk een kilometer. Via de kaart op theclimatechain.nl kun je je aanmelden voor het vak in Noord-Holland waar jij en je familie, vrienden of collega's willen staan. De kaart laat dan zien voor welke vakken al genoeg mensen komen en waar nog meer mensen nodig zijn.

Waar en wanneer?
Op zondag 23 juni om 14.00 uur op een kustlocatie bij jou in de buurt.

Meedoen aan De Klimaatketting is zowel leuk als belangrijk, want de tijd dringt. De aarde warmt steeds sneller op, met alle gevolgen van dien. Mensen, planten en dieren worden bedreigd door de klimaatverandering. Ondanks alle goede bedoelingen doen ze te weinig, terwijl wij veel meer kunnen doen! Het Nederlandse klimaatbeleid is onvoldoende om ons steentje bij te dragen aan het beperken van de opwarming van de aarde tot 1,5 graad en biedt te weinig bescherming voor biodiversiteit. Er is vooral meer actie nodig. Geen woorden, maar daden.

Kust van Kijkduin en ScheveningenAanmelden