Smart@Sea Expo: Welkom in de slimme stad

  • Datum: 16 juli
  • Locatie: Atrium (Stadhuis Den Haag)

Den Haag staat voor maatschappelijke opgaven. De stad groeit. Zo zijn er allerlei uitdagingen op het gebied van de energietransitie, mobiliteit en bereikbaarheid, en veiligheid in de stad.

Nieuwe (technologische) innovaties kunnen de stad slimme oplossingen bieden. Dit maakt een stad tot een Smart City ofwel een slimme stad.

Op de boulevard van Scheveningen experimenteert de gemeente Den Haag samen met de provincie Zuid-Holland in het Living Lab Scheveningen met nieuwe digitale toepassingen. In het Living Lab draait alles om leren en experimenteren. Met digitale innovaties, maar ook met communicatie en participatie. Hoe maak je vraagstukken rondom digitalisering van de buitenruimte voor nieuwe generaties interessant, betekenisvol en beleefbaar?

Ons antwoord: Smart@Sea!

Tijdens het meerdaags kleinschalig festival verkennen we elk jaar samen met scholieren, studenten en young professionals zowel de kansen en grenzen als de zin en onzin van de slimme stad.

Beleef het Smart@Sea festival na tijdens de expositie in het Atrium Den Haag van 3 t/m 27 september tot 16 uur. Leer hier meer over de aanpak van de gemeente Den Haag en de provincie, de inzichten van de jongere generaties van de afgelopen Smart@Sea edities én leer als bezoeker ook (anoniem) onderdeel te zijn van een experiment. Meer weten? www.smartcity.denhaag.nl

Atrium (Stadhuis Den Haag)


Spui 70
2511 BT, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden