Kunnen we klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en vervuiling bestrijden?

  • Datum: 22 juni
  • Locatie: Leiden University, Campus The Hague

We zijn halverwege de SDG-agenda. De gevolgen van de drievoudige planetaire crisis van klimaatverandering, verlies van biodiversiteit en vervuiling worden steeds duidelijker in het dagelijks leven van miljoenen mensen over de hele wereld. Werken aan een schoon en gezond milieu is essentieel om samenlevingen over de hele wereld te helpen beschermen. We moeten maatregelen nemen tegen de pijn van de opwarming van de aarde, die niet gelijk verdeeld is, en de gevolgen ervan, die kunnen leiden tot politieke instabiliteit en conflicten.


Deze interactieve jongerensessie verbindt de inzichten van de uitvoerend directeur van het VN-milieuprogramma met de standpunten van de volgende generatie voor de bevordering van een schoon en gezond milieu.

Wat kan de jeugd verwachten van UNEP en wat kan UNEP verwachten van de jeugd? Kunnen we een klimaatramp voorkomen? En zo ja, hoe? Welke rol kan UNEP spelen in het bereiken van de SDG's?

OVER DE SPREKERS

Inger Andersen, adjunct-secretaris-generaal van de Verenigde Naties en uitvoerend directeur van het VN-milieuprogramma. Zij geeft unieke inzichten in het werk van de VN en de inspanningen op het gebied van klimaat, natuur en vervuiling over de hele wereld.

Gespreksleider is Wouter Ubbink, VN-jongerenvertegenwoordiger Biodiversiteit & Voedsel.

Event is mede-georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, The United Nations Environment Programme (UNEP) en Leiden University – Campus The Hague.

Dit is een hybride evenement, met de mogelijkheid tot zowel online als fysieke deelname. Join the Livestream!

Let op, dit evenement is Engelstalig!

Leiden University, Campus The HagueAanmelden