Freedom Eve The Hague

  • Datum: 29 juni 15:00
  • Locatie: Amare (Openbare ruimtes)

Stichting Africa Life en haar samenwerkingspartners organiseren op zaterdag 29 juni van 15.00 t/m 20.00 uur de tweede editie van Freedom Eve in Amare. Met live muziek, verschillende culturele activiteiten, spoken word, muziek en lekker eten!

Ben je een trotse Afrikaan of een weldoener? Kom gezellig meedoen in je mooiste traditioneel kleding! Jezelf opnemen in de samenleving met een glimlach! Respect for eachother! One Love!

Stichting Africa Life
Op 1 juli 1863 schafte Nederland de slavernij af in haar koloniën. Om dit koloniaal- en slavernijverleden van Den Haag te herdenken was op 30 juni 2023 de eerste editie van Freedom Eve georganiseerd door Stichting Africa Life en haar samenwerkingspartners. Een dag om de bevrijding van de tot slavernij gedwongen Afrikanen in de Nederlandse koloniën te herdenken.

Stichting Africa Life en haar samenwerkingspartners vinden dat de afschaffing van slavernij niet moet worden onderschat maar moet worden herdacht en gekoesterd. Er zijn lessen te leren van deze gebeurtenissen want er is geen excuus om mensen te dwingen tot slavernij.

Amare (Openbare ruimtes)


Spuiplein 150
2511 DG Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden