Film: Without Leaving Anyone Behind

  • Datum: 19 april 18:00
  • Locatie: TransitieCinema

De energiediscussie is gepolariseerd. Er zijn mensen die geloven dat klimaatverandering een crisis is die niets minder dan het omverwerpen van het hele wereldwijde economische systeem vereist. Er zijn nog steeds mensen die betwijfelen of klimaatverandering plaatsvindt en of het door de mens wordt veroorzaakt. En dan zijn er nog mensen die geloven dat klimaatverandering ernstig is, maar dat er actie ondernomen kan worden met bestaande technologieën, druk van de consument en stimuleringsmaatregelen van de overheid.

Er zijn mensen die zich afvragen: Hoe zit het dan met de ontwikkelingslanden in het Zuiden die hun economie willen laten groeien en hun levensstandaard willen verbeteren met fossiele brandstoffen? De geïndustrialiseerde economieën hebben het gedaan, waarom kunnen zij het niet?

De documentaire Without Leaving Anyone Behind neemt je mee op een reis om de mogelijkheden te ontdekken die voor ons liggen als we klimaatverandering op een pragmatische, niet-gepolariseerde manier aanpakken en overstappen op een nieuwe energietoekomst.

Sommigen geloven dat klimaatverandering een crisis is die niets minder dan het omverwerpen van het hele wereldwijde economische systeem vereist. Anderen vragen zich nog steeds af of klimaatverandering überhaupt plaatsvindt en of het door de mens wordt veroorzaakt. En dan zijn er nog mensen die geloven dat klimaatverandering ernstig is, maar dat er actie ondernomen kan worden met bestaande technologieën, druk van de consument en stimuleringsmaatregelen van de overheid.

Program

18.00-19.30 TransitieCinema Dinner buffet (buy an online ticket for the dinner before April 17th!)

19.30 Screening "Without Leaving Anyone Behind"

21.00 Q&A with experts

21.40 Drinks and discussion

Admission to the movie is FREE (but we appreciate donations!)

Make sure to arrive on time, the doors are closed when the movie starts or the venue is at full capacity.

DINNER is optional and vegetarian; you can buy your ticket online here

The movie and event are in English

TransitieCinema


Bezuidenhoutseweg 40
2594 AW, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden