Europese Verkiezingsspecial

  • Datum: 04 juni 20:00 - 21:30
  • Locatie: Nieuwspoort

Haagse Stemmen over de belangrijke Europese Verkiezingen

Van mest tot munitie leveringen, de Europese politiek speelde de afgelopen maanden de hoofdrol in Den Haag. Wat zijn de gevolgen van de Europese verkiezingen voor Den Haag? En wat gaat een rechtse overwinning betekenen voor de Nederlandse inzet in Brussel?

Een dag voor de Europese verkiezingen duiken drie politiek experts in de Haagse kijk op Europa. Sinds de vorige Europese verkiezingen in 2019 is het continent radicaal veranderd. De pandemie en de oorlog in Oekraïne hebben de EU in een heel ander daglicht gezet. Wat is daarvan te merken in de Tweede Kamer?

Onder leiding van presentator Vincent Rietbergen vertellen de drie kenners wat hen opvalt in de Europese verkiezingscampagne. Wie moet de nieuwe Nederlandse Eurocommissaris worden? En hoe gaat een nieuwe premier zich opstellen bij een Europese top? In deze editie van Haagse Stemmen hoor je alles wat je moet weten over de moeizame verhouding tussen Brussel en Den Haag.

  • Joost Vullings is politiek verslaggever van EenVandaag
  • Europa correspondent Stefan de Vries voor o.a. BNR Nieuwsradio
  • De derde gast wordt binnenkort bekend gemaakt.
  • Vincent Rietbergen is presentator van Haagsch College

Praktische informatie:
Avond: 4 juni 2024
Inloop: vanaf 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Eindtijd: 21.30 uur
Reguliere tickets: €19,00 voor Poorters (leden Nieuwspoort) tickets: €15,00.
Chef's special: U kunt vooraf een hapje komen eten, bestel daarvoor naast uw zaalticket de Chef's Special a €16,50, dan bent u al vanaf 18.00 uur welkom in ons restaurant. Binnenkort vindt u hier de special voor deze avond.

Haagse Stemmen is een samenwerking tussen Haagsch College, Nieuwspoort en ProDemos

Nieuwspoort


Bezuidenhoutseweg 67
Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden