De Geopolitieke Macht van Noord-Korea

  • Datum: 15 april 19:30 - 21:00
  • Locatie: Nieuwspoort 

Hoe Kim Jong-un de onvrije wereld mogelijk maakt

De Oekraïne-oorlog en de oorlog in Gaza en Israël hebben de wereldpolitiek voorgoed veranderd. In beide oorlogen speelt Noord-Korea door haar technologie en wapens een cruciale rol. Hoe is Noord-Korea de fabriek van de onvrije wereld geworden? En wat doen deze successen met de militaire ambities van Kim Jong-un zelf?

In De Geopolitieke Macht van Noord Korea analyseert hoogleraar Remco Breuker de groeiende invloed van Noord-Korea op het wereldtoneel. Hoe werd Kim Jong-un de actiefste bondgenoot van Poetin? En wat staat de wereld nog te wachten nu Noord-Korea steeds invloedrijker wordt?

In zijn college duikt Breuker ook in de gevolgen voor de eigen regio. Is Kim Jong-un uit op een conflict met Zuid-Korea? En hoe kan Seoul nog rekenen op steun als Trump verkozen wordt? Op deze avond hoor je alles wat je moet weten over de groeiende invloed van Noord-Korea op de wereldpolitiek.

- Remco Breuker is hoogleraar Koreastudies aan de Universiteit Leiden en auteur van De B.V. Noord Korea en De Koreaanse Golf
- De moderator van de avond is Annette van Soest, zij is presentator en journalist voor o.a. Haagsch College

Nieuwspoort 


Bezuidenhoutseweg 67
Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden