BorderKitchen - In conversation with Murat Isik

  • Datum: 04 maart 20:00
  • Locatie: Het Nationale Theater - Theater aan het Spui

Deze editie van BorderKitchen, de programmaserie van het Crossing Border festival, is het allereerste Nederlandse live-event van Murat Isik over zijn onlangs verschenen boek In de mist van Golden Gate Park. Het langverwachte vervolg op de succesvolle roman Wees onzichtbaar.

Een episch verhaal over de zoektocht naar vrijheid en autonomie, het vinden van de grote liefde, schrijver worden en de onoverkomelijke band met je familie.

Zomer 2001, Metin Mutlu gaat studeren in San Francisco. Met het betreden van deze nieuwe wereld is hij vastbesloten zijn oude ik achter zich te laten: in plaats van een verlegen luisteraar wil hij in Amerika een zelfbewuste en daadkrachtige man worden. Een paar weken na zijn aankomst, op Metins vierentwintigste verjaardag, vinden de aanslagen van 11 september plaats.
Metin studeert internationaal strafrecht, maar het idee dat hij zijn leven als advocaat zal slijten schrikt hem af. Daarom wijdt hij zich volledig aan het keuzevak Creatief Schrijven. Hij wijdt zich daarom volledig aan het keuzevak Creatief Schrijven, waar hij de mysterieuze Joan Springfield ontmoet, een briljante maar getroebleerde studente voor wie hij halsoverkop valt.
Metin lijkt het goed te gaan met zijn nieuwe vrije leven. Totdat onaangename ontwikkelingen in San Francisco en op het familiefront zijn verblijf in een heel ander daglicht stellen.


* Het nieuwe boek zal tijdens het programma te koop zijn en Murat Isik zal na afloop signeren.

Het Nationale Theater - Theater aan het Spui


Spui 187
2511 BN, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden