UNESCO Jongeren Commissie Presenteert: Hoe Mij School Verdween

  • Datum: 19 juni
  • Locatie: Filmhuis Den Haag

Op woensdagavond 19 juni organiseert de UNESCO Jongerencommissie in samenwerking met Filmhuis Den Haag een inspirerende avond over inclusiviteit en kansengelijkheid in het onderwijs. Een thema dat van groot belang is en blijft, omdat helaas nog niet ieder kind de kans krijgt om zich volledig te ontplooien. Juist in een multiculturele samenleving halen we kracht uit de diverse talenten en om die talenten te ontdekken moeten kinderen en jongeren de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen op school, ongeacht hun afkomst en thuissituatie.

Met de vertoning van de film 'Hoe Mijn School Verdween' (Remy Vlek) over het Aloysius College in Den Haag, willen we de meerwaarde van multiculturaliteit belichten. Deze school heeft zich geprofileerd van een elitaire katholieke school tot één van de meest multiculturele scholen in Den Haag, totdat het in 2015 zijn deuren moest sluiten wegens een vernietigend rapport van de Onderwijsinspectie.

Voorafgaand aan de film zullen we met een panel bestaande uit ervaren politici, bestuurskundigen en jongeren het gesprek aangaan over de stand van zaken omtrent kansengelijkheid in het onderwijs en vooral hoe we in de toekomst kunnen zorgen voor gelijke kansen en scholen waarop iedereen zich thuis voelt. Deze toekomstvisie is momenteel extra relevant, aangezien er in het onlangs uitgebrachte regeerakkoord weinig aandacht is voor inclusiviteit en kansengelijkheid in het onderwijs.

Het panel zal bestaan uit:

Tweede Kamerlid en voormalig docent geschiedenis Anita Pijpelink (Groenlinks-PvdA),

Voormalig wethouder in Den Haag en Nationaal Coördinator tegen Discriminatie en Racisme Rabin Baldewsingh

Bestuurslid van JobMBO (Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs) Rens Brands

Commissielid van de Nationale UNESCO Jongerencommissie Evelien van der Geest

Filmhuis Den Haag


Spui 191
2511 BN, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden