Tentoonstelling A Safer World for the Truth: Bouwen aan een veiligere wereld voor journalisten

  • Datum: 19 september 07:00 - 16:00
  • Locatie: Atrium Den Haag

Welke prijs wordt er betaald voor jouw nieuws? A Safer World for the Truth vertelt het verhaal van de meer dan 1400 journalisten die sinds 1992 vermoord zijn vanwege hun werk. Het onderzoek van deze journalisten was vaak cruciaal voor het blootleggen van corruptie en georganiseerde misdaad, maar hun dood blijft in vrijwel alle gevallen onbestraft.

Deze tentoonstelling die van 20 september t/m 7 oktober in het Atrium Den Haag is te zien, sluit aan bij het project ‘A Safer World for the Truth’ van persvrijheidsorganisaties Free Press Unlimited, Reporters without Borders en het Committee to Protect Journalists. A Safer World for the Truth gaat de strijd aan met deze straffeloosheid door cold cases te onderzoeken om deze zo te laten heropenen. Ook zetten zij een symbolische rechtbank op: de People’s Tribunal on the Murder of Journalists.

De tentoonstelling bevat een aantal portretten van journalisten naar wiens dood A Safer World for the Truth onderzoek heeft gedaan, en vertelt je meer over hun leven en werk. Een fotoserie van de bekende Mexicaanse fotograaf Félix Márquez zoomt in op de situatie in Veracruz, een van de gevaarlijkste plekken ter wereld voor journalisten. Afgewisseld met foto’s van de People’s Tribunal en de SaferWorld-onderzoeken, biedt deze tentoonstelling perspectief op een wereld waarin niemand hoeftte sterven voor een verhaal.

Op 19 september 2022 doen de rechters van het People’s Tribunal on the Murder of Journalists uitspraak tijdens een slotzitting. Deze zitting vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Den Haag, de start is om 13:30 uur en is publiekelijk toegankelijk. Registreren is verplicht en kan via: de website van Free Press Unlimited.

Atrium Den Haag


Spui 70
2501 CL Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden