Ontmoet de columnisten uit je stad

  • Datum: 14 juni 18:00
  • Locatie: Beeld & Geluid in Den Haag

Kom en praat met ons mee met vier heel verschillende columnisten uit Den Haag. Sjaak Bral (AD), Mira Feticu (Den Haag Centraal), Ahlam Benali Attouti (oa De Kanttekening en Trouw) en Christiaan Weijts (NRC Handelsblad) komen in Beeld en Geluid Den Haag praten over hun vak, drijfveer en natuurlijk: Den Haag. Hoe maak je het verschil in een wereld waarin iedereen een mening lijkt te hebben en die overal kan uiten?

SJAAK BRAL

Hagenaar in hart en nieren Sjaak Bral schrijft al bijna twintig jaar zes maal per week een veelgelezen column voor het Algemeen Dagblad. Hij wilde vroeger journalist worden, maar werd zo vaak uitgeloot bij de journalistenopleiding dat hij zijn eigen pad koos. Columnist zijn is een vak; hij is er de hele dag mee bezig. Zijn handelsmerk is zijn humor. Hij sluit ieder jaar af met een oudejaarsconference. Sjaak beziet de stad met een lach en met een boodschap; mensen moeten elkaar het leven niet zo zuur maken.

AHLAM BENALI ATTOUTI

Ahlam Benali Attouti (1989) is publiciste. Als meisje schreef ze gedichten en droomde ze ervan een grote schrijver te worden. Haar stip aan de horizon is nog steeds: een roman publiceren. Al was het voor Ahlam niet altijd vanzelfsprekend om haar mening te mogen uiten en te publiceren. Nu doet ze dat wel, in haar columns en opiniestukken voor onder andere de Kanttekening en Trouw. Ahlam schrijft soms over het Rifgebergte en vrijwel altijd over discriminatie en solidariteit.

MIRA FETICU

Mira Feticu (1973) is columniste van Den Haag Centraal en schrijfster. Haar laatste boek is ‘Geheugen, geschiedenis, beschaving. Een lofzang op de bibliotheek’. Met haar boeken is Mira meermaals genomineerd voor literaire prijzen. Haar eerste woorden schreef ze in het Roemeens, nu gaat haar werk vaak over de Nederlandse taal. Want, zoals op haar website te lezen is: ‘Wie het Nederlands met de paplepel ingegoten heeft gekregen, is zich niet bewust van wat het vergt om die taal te veroveren. Hoe dat gevecht je leven verandert.’

CHRISTIAAN WEIJTS

Christiaan Weijts (1976) is columnist bij NRC en schrijver. Hij woont en werkt in Den Haag en dat is terug te lezen in zijn werk als columnist. Voor die wekelijkse columns schrijft hij vaak vanuit zijn persoonlijke beleving. Als schrijver is hij bekroond en meermaals genomineerd voor diverse literaire prijzen. Hij begon zijn carrière als columnist bij het Leids studentenblad Amare.

INTERVIEWERS:

Hizir Cengiz (schrijver en journalist voor oa De Correspondent, interviewer van Voetnoot in Theater De Vaillant) en Astrid Feiter (initiatiefnemer van Haags Verhaal en journalist).

Deze bijeenkomst is een samenwerking tussen Beeld & Geluid in Den Haag en Haags Verhaal.

TICKETS

Prijs: €5,- (Gratis met Ooievaarspas)
Inclusief soep en brood vooraf.

Beeld & Geluid in Den Haag


Zeestraat 82
2518 AD Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden