Nacht van de Vluchteling

  • Datum: 17 juni
  • Locatie:

In het weekend van 17 en 18 juni 2023 vindt de Nacht van de Vluchteling plaats. Door een wandelroute af te leggen, tonen duizenden deelnemers zich massaal solidair met al die miljoenen mensen op de vlucht voor oorlog en geweld en halen zij geld op voor noodhulp.

Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een 10, 20 of 40 km route in de stad van hun keuze. Leuk nieuws: de 40 km nachtroutes zullen weer van stad naar stad lopen dit jaar! Zie met welke routes jij mee kan lopen via deze link!

In alle startsteden wordt ook een 10 en 20 km avondroute georganiseerd. Hier worden in het bijzonder scholen en bedrijven van harte voor uitgenodigd.

En voor alle vroege vogels wordt er dit jaar iets heel speciaals georganiseerd: een ochtendroute op zondag! In alle vroegte zullen deze deelnemers zich bij rustlocatie 2 of 3 aansluiten bij de 40 km lopers. Omdat het om testroutes gaat, kan een beperkt aantal mensen zich hiervoor inschrijven.

Dit jaar zal er extra aandacht worden besteed aan unieke belevingen langs de route, die deelnemers zullen verrassen en tot nadenken zullen stemmen. Onderweg ontdekken zij bijvoorbeeld de verhalen van onze inspirerende Nachtambassadeurs. Bij de finish wacht hen een warm onthaal, waar ook vrienden en familie welkom zijn.

Kortom, het belooft een prachtige Nacht te worden waarbij we samen één doel voor ogen hebben: een verschil maken voor mensen op de vlucht, waar ook ter wereld.

Wil/kun je niet meelopen? Overweeg dan om je steun uit te brengen via donaties!Aanmelden