Movies that Matter: Afghanistan in woord en beeld

  • Datum: 20 december 19:00 - 23:00
  • Locatie: Filmhuis Den Haag 

Op dinsdag 20 december om 19.00 uur organiseert de Atlantische Commissie samen met Jonge Atlantici en Movies that Matter een avondprogramma over Afghanistan in Filmhuis Den Haag. Dat doen we aan de hand van de documentaire Kabul, City in the Wind van de Afghaanse regisseur Aboozar Amini. Na de filmvertoning spreken ze met inhoudelijke experts over de film en veiligheid in het Afghanistan van nu, met mogelijkheid tot vragen vanuit het publiek.

De Russische invasie van Oekraïne zal zonder twijfel de meest bepalende internationale gebeurtenis van het presidentschap van Joe Biden zijn. Dit terwijl er in zijn eerste jaar een andere grote kentering plaatsvond: de terugtrekking van internationale troepen uit Afghanistan en de overgang naar een nieuwe fase in wereldwijde terrorismebestrijding.

De NAVO en haar bondgenoten zijn bijna 20 jaar lang militair actief geweest in Afghanistan. Wat is de nalatenschap van deze NAVO-missie? Welke impact had de missie op de veiligheid en leefomstandigheden van Afghanen toen, en hoe staat het met de terrorismedreiging en mensenrechten in het Afghanistan van nu? Voor welke geopolitieke uitdagingen staat Afghanistan in de komende periode, en wat zijn de belangen van de internationale gemeenschap? Wat kunnen internationale partners nog betekenen voor en in Afghanistan?

De taal van deze film is Nederlands.

Voor meer informatie en om gratis te registreren, klik hier.

Filmhuis Den Haag 


Spui 191
2511 BN The Hague

Toon op kaart

Aanmelden