Movie Screening- Delhi Riots Case: The Unknown Faces Behind Bars Under UAPA

  • Datum: 30 september 17:00 - 19:00
  • Locatie: The Hague Humanity Hub

The London Story, samen met het The World Is Watching India-team, nodigt u uit voor een filmvertoning en discussie op vrijdag 30 september 2022 van 17.00 tot 19.00 uur ter gelegenheid van twee jaar onrechtvaardige opsluiting van 18 studenten en activisten in India die werden beschuldigd van terrorisme omdat ze protesteerden tegen wijzigingen in de wet op het staatsburgerschap die Indiase moslims dreigden te diskwalificeren. Twaalf van hen, allemaal moslims, zitten nog steeds in de gevangenis.

U herinnert zich wellicht dat de krachtige protesten tegen de Constitutional Amendment Act 2019 (CAA), geleid door moslimvrouwen, die in heel India waren losgebarsten, een stortvloed van steun hadden gekregen, ook uit de hele wereld.

Met behulp van de draconische antiterrorismewet, de Unlawful Activities Prevention Act (UAPA), die het mogelijk maakt verdachten zonder proces langdurig op te sluiten, probeerde de Indiase staat de protesten de kop in te drukken. De 18 studenten en activisten werden beschuldigd van het beramen van een samenzwering om rellen te veroorzaken in Delhi, op tijd voor het bezoek van de toenmalige Amerikaanse president Donald Trump. De aanklacht van samenzwering werd ingediend ondanks het feit dat het bezoek van Donald Trump niet eens was aangekondigd toen de samenzwering moest worden uitgebroed. Integendeel, we hebben duidelijk bewijs van opruiende toespraken van hoge verkozenen van de regerende partij in India, de BJP, tegen de anti-CAA demonstranten, ook op de dag zelf van het geweld, waarbij 53 doden vielen, waaronder 40 moslims.

De film die zal worden vertoond "Delhi Riots Case: The Unknown Faces Behind Bars Under UAPA" is geproduceerd door een Indiaas online mediaportaal, The Quint. In de film wordt op aangrijpende en krachtige wijze een profiel geschetst van enkele van de demonstranten, waarbij zowel persoonlijke als andere uitdagingen waarmee hun familieleden worden geconfronteerd, aan bod komen. De vertoning wordt gevolgd door een discussie over de huidige situatie met activisten en vrienden en families van de gearresteerden.

De filmvertoning en discussie maken deel uit van een reeks wereldwijde solidariteitsevenementen die worden georganiseerd door diasporagroepen, waaronder South Asia Solidarity Group (VK), The Humanism Project (Australië), Indian American Muslim Council (VS), India Civil Watch (VS), Hindus4HumanRights (VS), InSAF (VS), People Against Apartheid and Fascism (Zuid-Afrika), Indian Solidarity Germany, Aotearoa Alliance of Progressive Indians (Nieuw-Zeeland) en Scottish Indians for Justice, om onze krachtige steun voor deze 18 studenten en activisten bij deze twee jaar te herhalen.

The Hague Humanity Hub


Fluwelen Burgwal 58
2511 CJ Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden