LEZING ANDRÉA KROON: K.P.C DE BAZEL

  • Datum: 09 juni 11:30
  • Locatie: Beeld & Geluid Den Haag

Grijp uw kans om tijdens deze interessante lezing bij Beeld & Geluid in Den Haag dit gemeentelijk monument te bezoeken en meer te horen over het ontwerp van K.P.C. de Bazel tijdens het Art Nouveau Festijn in Den Haag op zondag 9 juni.

Deze lezing vindt plaats in de Theosofen Tempel uit 1916, van architect K.P.C. de Bazel. In de Zeestraat was aanvankelijk de Groote Koninklijke Bazar gevestigd. Later vestigde het Nederlandsch Postmuseum zich in het gebouw. In 1991 werd het naastgelegen pand van de Theosofische Vereniging toegevoegd aan het museum en intern doorverbonden.

De architect paste een modern betonskelet toe en ontwierp ook de glas-in-lood ramen, lampen en het meubilair. De structuur van de oorspronkelijke ruimtes en ramen is nog herkenbaar, het meubilair is grotendeels vervangen.

Sinds 2022 is het museum onderdeel van Beeld & Geluid. Bezoek ook Art Nouveau uit ‘t depeau’ (depot) op 8, 9 en 10 juni. Met een kleine presentatie van Art Nouveau objecten uit de collectie van Beeld & Geluid.

OVER ART NOUVEAU FESTIJN

Het Den Haag van rond 1900 knalde uit zijn voegen en liep over van nieuwe inzichten en moderne inspiratie, wat tot uitdrukking kwam in alle kunstvormen: literatuur, muziek, beeldende kunst, theater en architectuur. Het programma van dit evenement is gericht op al deze facetten. Bekijk voor meer informatie de website.

Tickets 7.50 euro (incl. drankje)

Beeld & Geluid Den Haag


Zeestraat 82
2518 AD Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden