Just Peace Kick-off: Buitengwone aanschuiftafel

  • Datum: 21 september 16:30 - 20:30
  • Locatie: Zuiderparktheater 

Een inspirerende avond rondom vrede en hoop. Met sprekers, kunst, muziek en een 5-gangen diner als kick-off van de Just Peace Month.

Samen eten met stadsgenoten en luisteren naar hoopvolle verhalen. Op woensdagavond 21 september slaan het Zuiderparktheater, de Aanschuiftafels van de Participatie Keuken, Haags Verhaal en Just Peace de handen ineen. In de openlucht wordt een Buitengewone Aanschuiftafel met 150 gasten georganiseerd. Deze eerste editie valt op de Dag van de Vrede en is het startsein van de Just Peace Month. Het thema van de Just Peach Month dit jaar is: “Hoop in tijden van tegenspoed”. Gezien de meerdere crisissen waarmee we over de wereld worden geconfronteerd, biedt dit thema een podium voor inwoners en organisaties om samen te praten over vrede en om te laten zien hoe zij bijdragen aan een meer vreedzame en rechtvaardige wereld.

Wat kun je verwachten?
De Buitengewone Aanschuiftafel bestaat deze avond uit vijf verschillende ‘restaurantjes’ rondom de tribune van het Zuiderparktheater. Deze vijf ‘restaurantjes’ worden ieder gehost door een vaste buurtaanschuiftafel. Vijf wijken zijn daarmee vertegenwoordigd. De Aanschuiftafels komen normaal op een vast moment en plek samen en zijn allen aangesloten bij de Participatie Keuken.

5 Gangen
Als gast van deze avond word je over één van de vijf groepen verdeeld. Per gang wandelen je langs een restaurantje waar je een gerechtje geserveerd krijgt. In ieder restaurantje worden persoonlijke verhalen geïnspireerd door het Just Peace thema van dit jaar ‘Hoop in tijden van tegenspoed’ verteld. Zo ontmoet je vijf verschillende Haagse stadsgenoten die een ‘parel van hoop’ uit hun wijk zijn. Tussen de gangen van dit bijzondere diner door zijn er troubadours, spokenword artiesten en musici die je van de ene naar het andere restaurantje begeleiden. We sluiten het programma gezamenlijk af met een gezamenlijk vredesmanifest.

Praktische Informatie:
Entree is €11,- p.p. incl. servicekosten en te reserveren via zuiderparktheater.nl. Deze prijs is inclusief 5 gerechtjes en optredens. Drankjes zijn aan de bar te koop. Dieetwensen (bijv. vegetarisch, vegan, halal) kunt u na het bestellen van tickets doorgeven via info@zuiderparktheater.nl

Programma: 
16.30 uur poort open
17.00 – 19.30 uur programma
Locatie: Zuiderparktheater
Thema: Hoop in tijden van tegenspoed


Over de initiatiefnemers

De Haagse Aanschuiftafels en Participatie Keuken

De Participatie Keuken zet zich in voor een hechtere samenleving waar mensen zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelen. Via onze activiteiten helpen zij elkaar groeien van overleven naar samenleven. Met het initiatief De Aanschuiftafel eten mensen voor een kleine eigen bijdrage samen met hun buurtgenoten en enthousiaste vrijwilligers. Eten verbindt en het samen eten in de buurt is hierbij de eerste stap. deaanschuiftafel.nl

Haags Verhaal

Haags Verhaal gaat als een reizend verhalencircus door de stad om mensen en gemeenschappen samen te brengen en hun verhaal te laten delen. Daarmee wil ze bruggen slaan in Den Haag. haagsverhaal.nl

Zuiderparktheater

Het Zuiderparktheater is een openluchttheater in de groene oase van het Zuiderpark in Den Haag. In de zomer is er in en rondom ons theater van alles te doen. Het Zuiderparktheater ontwikkelt activiteiten samen met sociaal – culturele instellingen. Daarbij luistert zij goed naar de behoeftes en wil zo het publiek onderdeel laten maken van wat zij willen zien en beleven in het theater. Met een team van ongeveer 10 professionals en meer dan 80 vrijwilligers zetten we deze wensen om naar een mooi en betekenisvol programma. Niet alleen in ons theater bieden we activiteiten aan, het Zuiderparktheater trekt ook de wijk in. Daarmee proberen we verschillende publieksgroepen – voor wie het niet vanzelfsprekend is om naar het theater te gaan – op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met ons aanbod.

JUST PEACE
Den Haag ademt vrede en recht. Just Peace bouwt op dit fundament met als doel om vrede & recht in de harten en het handelen van Haagse inwoners, ondernemers en organisaties een belangrijke plaats te geven. Tussen 21 september (Internationale Dag van de Vrede) en 24 oktober (VN-dag) vindt er in het kader van de Just Peace Maand verschillende activiteiten plaats in en rondom Den Haag. Dit is een maand vol kansen voor jou om te ontdekken hoe er in Den Haag wordt gewerkt aan vrede en recht zowel op het nationale en internationale niveau. Maar ook om Hagenaars zelf te verbinden aan de persoonlijke verhalen van mensen die werken op vrede en recht. Just Peace Month 2022 wordt georganiseerd door The Hague Humanity Hub in samenwerking met Gemeente Den Haag.

Zuiderparktheater 


Henriëtte Roland Holstweg 100
2533 ST, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden