ISS Community Cafe - Queering International Development

  • Datum: 19 juni 17:30 - 19:30
  • Locatie: Elsewhere The Hague - International Institute of Social Studies of Erasmus University Rotterdam

Kom naar ons Community Café voor een avond vol wetenschap en gesprek! Pak een kopje koffie of thee, installeer je en maak je klaar om je te verdiepen in de nieuwste sociale wetenschappen. Dit evenement is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap om deel te nemen aan zinvolle maar nuchtere discussies en in contact te komen met sociale wetenschappers en experts.

Onze unieke identiteiten kleuren onze ervaringen. Sociale wetenschappers worden vaak aangemoedigd om kritisch zelfbewustzijn te oefenen om verschillende perspectieven in hun onderzoek in evenwicht te brengen, maar we horen niet vaak veel over onderzoekers zelf. Hoe is het bijvoorbeeld om als queer sociaal wetenschapper te werken op het gebied van internationale ontwikkeling? Wordt internationale ontwikkeling geleid door een heteronormatieve lens? En wat zijn enkele van de uitdagingen waarmee queer sociale wetenschappers worden geconfronteerd bij het vinden van een gemeenschap en het samenwerken met maatschappelijke organisaties?

Ter ere van Pride Month zullen onze panelleden Dr. Elissaios Papyrakis (ISS Erasmus) en Dr. Naomi van Stapele (Haagse Hogeschool) verhalen over hun onderzoekservaringen en projecten gericht op LGBTQIA+ jongeren. Ook kun je vragen stellen aan het panel. Met dit evenement willen we queer projecten en perspectieven binnen de humanitaire arena belichten en banden van wederzijdse erkenning opbouwen tussen mensen uit de praktijk en bondgenoten in internationale ontwikkeling.

Elsewhere The Hague - International Institute of Social Studies of Erasmus University Rotterdam


Kortenaerkade 12
Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden