Gesprek voor morgen: drie talks over ons koloniaal verleden

  • Datum: 31 mei 20:00 - 21:30
  • Locatie: Haags Historisch Museum

Inmiddels staat de tentoonstelling Koloniaal Den Haag, een onvoltooid verleden een kleine anderhalve maand in het Haags Historisch museum. Vanaf 31 mei organiseren ze in het kader van deze tentoonstelling een drietal avonden (31 mei, 28 juni en 16 augustus) met de naam Gesprek voor morgen, bedoeld om nieuwe perspectieven te bieden op de koloniale geschiedenis.

Iedere avond heeft een eigen thema en bestaat uit een lezing, een performance en een panelgesprek tussen panelleden en publiek. Op woensdag 31 mei vind het eerste gesprek plaats: "Het cliche voorbij".

Een jonge generatie onderzoekers, schrijvers en makers biedt nieuwe perspectieven op onze koloniale geschiedenis. Op drie verschillende avonden gaan ze met elkaar én het publiek in gesprek.

Het bestaande verhaal is verouderd en aan een update toe...

Cliché en stereotype beelden in film, reclame, media en tentoonstellingen veranderen in een snel tempo. Dat gebeurt onder het kritische oog en druk van kijkers, makers en schrijvers. Maar sommige clichés blijven terugkomen, zeker als het gaat over clichés en stereotype beelden van Aziatische Nederlanders. Tijdens deze gespreksavond bespreken we in hoeverre en op welke manieren Aziatische Nederlanders gerepresenteerd worden in media en musea in Nederland. Overheersen daarin bepaalde beelden en welke verhalen worden hiermee systematisch niet verteld? En hoe kunnen we dit duurzaam veranderen?

Kosten per avond: € 8,- (inclusief koffie/thee)

Haags Historisch Museum


Korte Vijverberg 7
2513 AB Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden