#DemocracyDrinks: Intensievere bescherming van de burgerruimte

 • Datum: 29 juni 17:00 - 19:00
 • Locatie: Grand Café Utopie

Op 29 juni 2023 van 17:00 tot 19:00 vindt de volgende editie van de #DemocracyDrinks plaats in Grand Café Utopie over meer bescherming van de burgerruimte. Wat kun jij doen?

Zoals tijdens de Summit for Democracy en de Democracy Under Threat Coalition in maart 2023 is besproken, wordt de democratie bedreigd. Dit is helaas onze huidige realiteit in heel Europa, zo ook in Nederland. Democratie gaat over meer dan vrije en eerlijke verkiezingen. Het gaat ook over het herstellen van vertrouwen en het beschermen van de ruimte waar mensen hun stem kunnen laten horen en kunnen pleiten voor een betere samenleving.

Tijdens deze editie van #DemocracyDrinks willen we nadenken over wat we kunnen doen om onze democratie te beschermen, meer specifiek de burgerlijke ruimte. Hoe kunnen we levendige en open burgerruimtes bouwen om onze democratieën te versterken, waar we ervoor kunnen zorgen dat burgers hun stem kunnen laten horen, samen kunnen komen en kunnen pleiten?

Sprekers in de Spotlight

De juni-editie van de #DemocacyDrinks biedt een unieke kans om een korte evaluatie van de civic space in Europa en Nederland te horen van onze spotlight sprekers:

Het evenement zal worden gemodereerd door NHC Uitvoerend Directeur Kirsten Meijer.

Na deze paneldiscussie is er ruimschoots tijd voor vragen en antwoorden, gevolgd door een informele discussie, een drankje en netwerken.

Wat zijn #DemocracyDrinks?

De #DemocracyDrinks brengen voorvechters van democratie, denkers en enthousiastelingen samen om in een informele setting met elkaar in contact te komen.

Het evenement is een waardevolle gelegenheid om te netwerken, nieuwe contacten te leggen en bij te praten met bekenden. Je kunt nieuwe ideeën uitproberen, gemeenschappelijke initiatieven plannen en morele steun en inspiratie vinden.

#DemocracyDrinks werd in 2018 gelanceerd door Defend Democracy in Brussel. En sindsdien heeft het idee een hoge vlucht genomen. #DemocracyDrinks hebben over de hele wereld plaatsgevonden, waaronder in Washington DC, Berlijn, Kathmandu en sinds vorig jaar ook in Den Haag.

De vorige #DemocracyDrinks in Den Haag hebben een levendige mix van mensen aangetrokken van onder andere NGO's, internationale instellingen, denktanks en de nationale overheid.

De reeks evenementen in Den Haag is een samenwerking tussen het Nederlands Instituut voor Meerpartijendemocratie (NIMD), het Nederlands Helsinki Comité (NHC) en The Hague Humanity Hub.

  Grand Café Utopie


  Waldeck Pyrmontkade 116
  2518 JR Den Haag

  Toon op kaart

  Aanmelden