Colonial Traces: poëzieworkshop en stadswandeling

  • Datum: 15 juni 13:30 - 16:30
  • Locatie: Centrale Bibliotheek | Dok B (4e verdieping)

Ervaar de kracht van poëzie en ontdek de verborgen koloniale sporen in Den Haag tijdens de workshop "Colonial Traces" van spoken word artiest Nicchelle Buyne.

Tijdens een stadswandeling leer je over het koloniale verleden dat door de straten van Den Haag echoot. Maak kennis met deze geschiedenis en verbreed je perspectief terwijl we de connecties tussen het koloniaal bewind en de Hofstad verkennen.

We reflecteren gezamenlijk op dit pijnlijke erfgoed middels een poëzieworkshop. Met behulp van taal creeëren we ruimte om onze ideeën en gevoelens te uiten. Je hoeft geen eerdere ervaring met poëzie te hebben om deel te nemen; de workshop is toegankelijk voor beginners. Doe mee aan deze interactieve ervaring, en vergeet geen comfortabele schoenen te dragen!

Praktische informatie
Dit evenement vindt plaats op zaterdag 15 juni en duurt van 13.30 tot 16.30 uur. We beginnen in de Centrale Bibliotheek Den Haag en maken daarna een wandeling door het stadscentrum. We keren terug naar de bibliotheek om onze sessie af te ronden. Deelname is gratis, maar i.v.m. beperkte plek vragen we je om te reserveren via onderstaande link. Het maximum aantal deelnemers is 15.

Opmerkingen over toegankelijkheid: De wandeling duurt ongeveer 40 minuten. Je komt langs verschillende locaties in het centrum, waarvan sommige beperkt toegankelijk zijn vanwege wegwerkzaamheden en ongelijke tegels (en kinderkopjes). Lawaai is beperkt in de bibliotheek, maar in de straten van Den Haag kan het behoorlijk rumoerig zijn. Houd hier rekening mee als je gevoelig bent voor prikkels.

Centrale Bibliotheek | Dok B (4e verdieping)


Spui 68
2511 BT, Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden