Binnenhoflezing 2024 door Frans Timmermans

  • Datum: 04 september 16:00 - 17:30
  • Locatie: Nieuwspoort

De Binnenhoflezing 2024 wordt gehouden door de partijleider van GroenLinks-PvdA, Frans Timmermans. Na het zomerreces wil de lezing een klaroenstoot zijn in aanloop naar Prinsjesdag. Deze vierde Binnenhoflezing vindt plaats op woensdag 4 september om 16.00 uur in perscentrum Nieuwspoort en zal ook te volgen zijn via een livestream.

Kabinet-Schoof
Op 2 juli stapte het kabinet-Schoof op het Bordes. Het meest rechtse kabinet in tijden; door de deelnemende partijen ‘extraparlementair’ genoemd. Een kabinet bovendien met een partijloze minister-president. Een kabinet dat een stem wil geven aan onvrede door in Brussel ‘met de vuist op tafel’ te slaan.

Welk verhaal stelt Frans Timmermans (GroenLinks-PvdA) hier tegenover? Komt de linkse samenwerking met een wenkend alternatief?

De Binnenhoflezing 2024 bijwonen, aanmelden kan via deze link.

Hommage
De Binnenhoflezing reflecteert diepgaand op het achterliggende parlementaire jaar. Aan die beschouwing ontleent de lezing inzichten voor de komende tijd. De gelijknamige stichting organiseert de lezing op de valreep van het nieuwe parlementaire jaar. Voor meer informatie zie website: www.binnenhoflezing.nl.

Met de Binnenhoflezing brengt de stichting ook een bescheiden hommage aan dit eeuwenoude regeringscentrum. Momenteel is de grootscheepse renovatie en vernieuwing hiervan volop in gang.

Prof. dr. Jouke de Vries, voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, hield in 2021 de eerste Binnenhoflezing en mr Chris van Dam, inmiddels voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid, in 2022 de tweede. De Binnenhoflezing 2023 werd gehouden door Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt.

Partners van de Binnenhoflezing zijn CAOP, Montesquieu Instituut, Nieuwspoort en ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat. Donateurs zijn CAOP en Saam & Verhoog (S&V).

Nieuwspoort


Bezuidenhoutseweg 40
Den Haag

Toon op kaart

Aanmelden