Volunteer The Hague is een online platform voor expats en internationals die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk in en rond Den Haag, om in contact te komen met lokale non-profits die graag willen werken met internationale vrijwilligers en die geen Nederlandse spreekvaardigheid vereisen.


Ondersteund door de gemeente Den Haag en gerund door de lokale non-profit organisatie PEP Den Haag, is het doel van Volunteer The Hague om lokale internationals te empoweren door middel van vrijwilligerswerk. In de afgelopen zeven jaar hebben we duizenden mensen in contact gebracht met non-profit organisaties die graag gebruik maken van hun verschillende achtergronden en vaardigheden. Deze organisaties bieden vrijwilligerswerk aan op de website van Volunteer The Hague, en vrijwilligers kunnen zich registreren, vacatures doorzoeken, en solliciteren. De belangrijkste eisen die aan de organisaties worden gesteld is dat de mogelijkheden in de buurt van Den Haag moeten zijn en dat de organisaties geen Nederlandse taalvaardigheid vereisen.

Naast het aanbieden van honderden vrijwilligersvacatures voor alle leeftijden, vaardigheden en beschikbaarheid, biedt Volunteer The Hague het hele jaar door informatiebronnen, informatieve workshops en netwerkevenementen.

Volunteer The Hague hoopt dat je door deze vrijwilligersactiviteiten niet alleen in contact komt met de lokale gemeenschap waarin je woont, maar ook een breder sociaal en professioneel netwerk creëert, waardevolle vaardigheden opdoet die je kunt toepassen op toekomstige banen, en zelfvertrouwen krijgt door de wetenschap dat je een impact hebt gehad op de Haagse gemeenschap.